[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹2

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
睇完今集發現宰亨都好鍾意望人
真係兩兄妹嚟
預告剪到 允荷同龍宇好有機咁
但龍宇同允在真係冇得比
允荷睇返節目就會知!
霧水情緣係翻譯完全錯誤
佢係話some 確認關係前嘅曖昧

(唔係幫呢個矮仔
不過b站最快up加長版個mic扣真係譯得好差
翻譯錯70%都有)
其實我覺得佢個意思好正常
就係佢同世承既關係已經同其他女仔唔同
變左曖昧緊既關係
所以佢開始想知世承以前既戀愛史
但又覺得係咪一定要知呢
你識韓文?咁我想問VIU啲翻譯係咪準過b站
懷疑正燮覺得自己已經同世承熟到咩都可以問
但每次一開始約會都咁開心去到後尾又戴返頭盔
我係世承都好無癮 成日問完聽完答案又即刻變臉
雖然我都覺世承成日眼定定望住人個感覺好辛苦
會唔知想點
我識韓文 viu係好過b站個mic扣upload嘅
起碼睇得明
另外b站有個一般第二日朝早先upload嘅都譯得幾好
但係加長版得mic扣有 所以逼住睇
睇完今集初龍應該無行lu
兩個都要為遷就對方改變自己
但其實內心感覺係唔舒服嘅
講錯少少嘢都會好敏感唔開心
唔係做平時最自然嘅自己拍到拖都唔會長
智媛拒絕哲賢嗰part都幾直接 希望龍哥唔好搞9我智媛

覺得原生家庭都真係好影響到一個人
佢成日講講下就會講埋啲疑似潑冷水既野
但又唔似突登 係真心
所以好odd
真 世承少爺/允荷正燮屋企好warm
佢哋性格都開朗好多同會積極表達自己
好直咁講諗到咩 咩感覺
龍哥由細到大照顧妹妹 要壓抑自己慾望
初雅照顧人地感受行先 兩個都係犧牲型
正燮世承嗰邊唔單止幫對方影嘅相好靚
連路人影嘅相都好高質
其實儘量睇無中字會好啲
譯字準確度都幾影響大家對嘉賓嘅觀感印象
其實我覺得哲賢試下追世承仲好
我覺得除非世承有比signal哲賢
如果唔係哲賢唔似會係推土機咁前進
尋晚嗰集佢搵智媛嗰度就知
係!無諗到
智媛會直接講埋自己鍾意邊個!!!
而家爭下一集主動約埋宰亨去second date就穩陣了
佢兩個算鍾意得幾出面下,快啲互通心意啦
希望佢哋豪華date會撻得著
我自己習慣係熄彈幕睇無中字
可能因為冇大陸人啲留言影響
所以我自己覺得全員好人
今集明顯睇到佢好勝心自尊心超強
相比之下冇咩戀愛細胞咁
比手力輸比龍哥嘅時候塊面黑到
所以今集同世承對話先發現
佢其實一直對世承好大戒心
如果話外型上佢唔可以企其他男仔隔離
智力上佢會驚係世承隔離都會被比低
佢覺得世承嘅表現都係「策略」攻勢所以成日迴避
其實如果姐姐點下佢應該會醒
不過一來姐姐自己忙緊 二來姐姐想推智媛多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞