[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹2

342 回覆
5 Like 2 Dislike
你係邊度睇最新
智媛提左宰亨好多次
宰亨有同阿妹提過對智媛都有興趣(唔知係咪禮貌上講)
然後製作組呢幾集係咁剪佢哋望對方既鏡頭引導
兩個地獄島嘅概念?
少爺真係rule breaker+creator,
節目組只係話要公開年齡, 佢主動提出跟年齡坐
想睇宰亨智媛
不過我比較好奇嘅係世承已經問咗幾次宰亨「有機會想約邊個」
宰亨都冇正面答
但係珍珠pd個人採訪冇理由唔問
到底係答咗 但係為咗鋪梗而唔播
定佢真係未肯定所以冇答呢
暫時覺得佢未肯定, 希望去左新加坡後會有答案, 不過少爺冇都無所謂
上面咪有
唔知宰亨智媛係咪真係好似傳聞咁一次都冇得約會
佢未過到似ex感覺呢關
我諗佢係想等智媛俾佢有啲新鮮感先會衝
我覺得有機
根據過往幾集預告同正式播出
啲重要場景好有雷聲大雨點小嘅feel

依家怕嘅就係後面2個根本冇嘜交集
怕一早公佈出嚟會影響收視
始終宰亨智媛有大量cp粉
見到正燮對世承話成日諗起佢好無說服力
明明想追初雅 對智媛好有感覺
對住世承又話諗起佢
仲話覺得龍哥對世承有好感
好似想講完想自己好過啲咁
我覺得節目組剪輯完全有意推jaeji
冇節目組傾向性剪輯根本唔會有咁多cp粉
上集明明碗麵係先比哲賢
節目組格硬加個字幕話宰亨比智媛先
尤其係呢幾集好多jaeji scene都係智媛interview對宰亨表示好感或者上集不停提宰亨名(有人count過提咗16次)
如果冇線但專登剪呢啲scene營造一個冇發展過嘅嘅三角戀
真係可以告pd詐騙
條友入哂打機mode
攻緊幾個base又要pan返自己個base防守
實際上佢同哲賢一樣玩緊姐夫hunter
覺得初雅同龍哥兩個真係可以原地拍拖
宰亨都好正,佢咁努力準備係為咗個妹好想要同款阿哥
好擔心允荷同允載因為年齡差有隔閡
其實佢哋明宰亨話題勁先至咁玩
依家坐等宰亨點啦
咁睇智媛係對宰亨有興
但係要睇埋下集佢係咪真係會好似預告咁出手

不過唔知點解宰亨比人感覺最後會邊個都唔揀
睇咗咁耐佢真係似日久生情type嘅人
而唔係一眼就feel到有冇興嘅推土機
得3個禮拜唔夠佢玩
暫時唔太擔心允允
年齡公開之後佢仲係努力爭取約會券
反而龍哥未察覺到佢同初雅戀愛mode唔啱key比較擔心冇想像中咁穩
好彩妹妹係浪漫體質 自己嘅idea讓俾阿哥先入返個3分波
嚟緊就要睇哲賢會唔會出手幫龍哥
初龍最好係因為我覺得佢哋兩個都有口
應該新加坡約會會傾多啲
同埋初雅都未發現自己喺龍哥心目中嘅份量點樣壓倒性贏咗
同埋龍哥對佢唔一樣
佢同龍哥有同樣問題
就係第一次約會佢自己提過
覺得自己表現愛意好明顯但係對方感受唔到
不過戀愛mode又另一回事
之前哲賢做面試官有問過少爺
對象+大群人相處嘅時候會唔會偏心對象?
佢都了解家姐要咁樣先心動
呢集珠妍蒸包都提到佢哋期望係咁
龍哥就太過大哥哥性格
對住阿妹都係 即使偏愛都要用兼愛方式表現出嚟
對比少爺三人行同暗中護住個妹
兼愛班女嘅時候 偏愛個妹 又唔比自己同珠妍過界
所以呢方面龍哥就算點專一都係會令初雅混亂
相比少爺俾其他女仔嘅訊號就好明確
但係其實觀眾視覺我覺得龍哥對初雅係唔同啲
呢樣嘢要初雅再感受先感受到
我想睇宰亨智媛幾時先有機會
其實唔想珠妍贏咁就揀咗少爺
如果少爺贏咗唔會想佢誤會,實唔會揀佢
係 感覺少爺仔唔會想同珠妍去
但又好想龍哥同初雅有二人世界
宰亨上一集都有提過同珠妍允荷都已經夠熟所以會想接觸其他女嘉賓
不過暫時都未知初雅同智媛邊個佢有興趣啲
始終佢都係話「因為未接觸過所以想了解多啲」

諗一諗個節目編排有啲差
其實應該要儘量安排所有配搭都有機會去約會
即使係依家嘅龍初 佢哋各自同其他人約會過反而更肯定對方適合自己多啲
所以為咗加快進度同提高精彩度
根本應該要節目組多啲搞事逼佢哋再揀新人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞