[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹2

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
最好笑係拍蟲嗰part瘋狂出出入入允荷房
完全係允荷喺邊 允載就想喺邊
允允真係好sweet
煮嘢食做家務照顧人仲識捉蟲大加分
佢同智媛一齊都好好笑
智媛同在亨都好正
瘋狂loop jaeji date
在亨好似變咗個人咁
終於睇到戀愛狀態嘅少爺係點嘅樣
初雅一直想知龍宇內心世界
但龍宇唔想講/ 唔慣講

睇返轉頭龍宇細個個陣既片
佢明明唔開心緊但最後都係笑住幫珠妍慶祝生日
佢由細個開始就掩自己
所以初雅突然進度好快咁想了解佢
佢唔想答都正常
少爺果然永遠比到驚喜我, 原來佢係浪漫主義者, 識寫詩 雖然我覺得佢係度認真地搞笑
BTW, 佢算係唯一一個嘉賓咁多次外出dating/gathering食飯時, 都係認真食飯嘅人
呢種人拍拖好難相處
但我覺得真係成長環境造就到咁
並唔係所謂想出名呃初雅同渣男
係性格上嘅缺點
但我唔否認係會令初雅難受
而且係真係唔識表達
突然間直進會退會怕 因為無期待就唔會失望
唔會諗到咁遠 反而係覺得所有美好都會結束
覺得不如好好享受呢一刻
佢本性真係唔壞 佢對哲賢真係幾好
我自己覺得對對方屋企人嘅態度都好緊要
可能到呢個moment好多人已經當左係戀綜
無乜人會諗番起佢嘅家庭背景
其實有少少明佢點解會係咁
佢連對珠妍都冇講出佢依家覺得迷惘嘅事
所以要龍宇對一個識咗2個幾禮拜嘅人傾啲好深入嘅內心問題
我諗佢係有少少出於內心防禦機制嘅抗拒

而且龍宇真係感覺到佢性格習慣自己嘅事自己消化
對於自己嘅苦惱要搵人排解依樣嘢比起唔習慣 我甚至覺得佢係未試過
因為由細到大佢習慣做傾聽者同解決師
自己嘅問題冇辦法搵忙嘅單親媽媽同年幼嘅妹妹解決

所以依個點要喺淨低嘅4-5日嚟解決幾乎唔可能
我比較好奇嘅係珠妍講除咗宰亨以為最熟嘅係正燮
我完全一頭霧水
到底係因為根本冇熟嘅人所以求其9答
定平時真係有唔少互動
但係因為對感情線推進冇用處所以剪曬
今集除左龍哥性格變左(上集已變), 連朱妍都變左, 唔通呢D先係佢地真性情
終於見到宰亨推土機嘅一面
其實已經連續三集見到
初龍頻道唔夾+越溝通越多誤會
係咪真係就快玩完

反而世燮飲下flirt下又重新撻著
已經搞唔清楚應該係世承要醒下對方嘅心唔係100%自己
定係正燮要知自己其實得世承先係真•心動

宰智約會比想像中悶 反而兩個揀揀下衫夾到同樣打扮超正
智媛個牛仔褲同裙嘅layer look笑死
我真係load好耐到底係我唔get y2k style定真係麻麻
不過智媛打扮終於有cute嘅feel
唔通真係因為戀愛心影響
智媛約會打扮真心嚇死人, 佢做藝人行業, 應該真係跟到潮流, 乜而家韓國真係興咁著咩 咁樣著法好難睇
我見過hoodie加tshirt 做layer
見過白色紗裙套牛仔褲出面做layer
但係牛仔裙同褲做layer真係好似冇嘜見過
不過好彩宰亨受落
話覺得似newjeans 話自己鍾意
宰亨已經有戀愛濾鏡,咩都會話鐘意
呢啲似係童年創傷到依家都未好好解決過
佢唔係習慣自己事自己消化
而係就算佢有事都唔會同人分享/求助
佢只是將呢個創傷收埋咗
但內心防禦機制已經一早set好晒
心入面有一部分係唔會畀人掂
初雅一路傾緊提緊嘅正正係呢一部分
龍宇個句:「對人唔會有期望,就唔失望」
係好明顯地講得出佢係好難同人交心
呢一種人往往好難行返出嚟
冇人幫到佢
只有佢自己正視呢個問題先有用
不過先識咗一個月唔夠嘅人
佢點會畀人掂佢死穴
初雅成個約會不停咁講
佢只會勁唔舒服然後咪冇晒啲feel
係 所以佢覺得初雅有少少chur
就係因為掂到佢唔舒服嘅位
唔係個個人都鍾意割開自己比人睇自己嘅內心世界

而且嗰刻feel到佢想enjoy同隔離一齊欣賞靚境嘅moment休息一下
但係一直比人問內心世界掉返轉佢抖唔到
所以先會縮

其實兩邊都可以理解
一個覺得享受當下美好唔好咩
一個覺得剩餘時間唔多想更深入了解對方
所以只能說2個唔同步
咁睇其實首爾部分初雅工時過長都可能影響佢而家嘅心態
黃viu上咗了
呢個唔係在亨
係新人
真係唔同步
同埋初龍兩個都偏向講嘢兜兜地圈咁(e.g. 明明問緊對方點睇自己硬係要用第三身角度形容咁)
就算feel到唔同步都無表現出嚟
然後繼續各自嘅agenda
一路睇佢地段約會就覺得有種好拖好壓抑嘅感覺

正世兩個同佢哋就啱啱相反
一次過攤開晒啲野嚟講
未嘈完就秒速延長約會繼續嘈落去
中間有一段播完佢兩個搭車再轉去初龍對話真係好大對比...
唉無諗到初龍相處多咗會破局成咁
正燮係真高手定世承太易handle
真係估唔到龍哥同初雅嘅新加坡約會反而會fail
歡迎男六-草莓王子🍓👑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞