[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹2

361 回覆
5 Like 2 Dislike
我覺得佢收機票個表情有啲無奈
如果宰亨世承贏會大啲戲劇效果
首先宰亨揀邊個已經係最大睇頭
世承會唔會揀龍宇又係未知數

利申我ship智媛宰亨
主觀咁講佢兩個係唱得最好聽
好想睇聽兩位一齊唱25 21
呢到節目組完全唔識做效果
如果現場先發現撞歌有好強宿命感
睇完依兩集對允允好感度直線上升
允在個種少少怕羞住家男feel 同允荷姐姐爽直格好夾

同埋今集世承宰亨真係MVP ,唱到歌手水準
世承演繹唱法好有驚喜
viutv幾時先有第9集
節目組so far淨係搞咗一次事咁大把(打電話唔畀揀頭兩次約會過嘅人人嗰次)
又成日交個波畀親人揀對象,呢度對對都相親相愛點會玩嘢
結果啲大纜都扯唔埋嗰啲繼續大纜都扯唔埋

雖然話就話有心嘅總會搵到機會相處到
但係感覺少爺對智媛嘅好奇未大到會主動做啲乜咁
佢似唔係局住要約會都未必會刻意搵其他女嘉賓相處,佢同自己相處得太愉快
少爺嚟依度似同龍宇雜誌專訪嗰句一樣:
「我嚟直擊同參觀妹妹嘅戀愛現場」
雖然好鍾意睇,但係咪得我覺得珠妍啲反應好煩 上集電話mission 又係,秘密但聽電話係咁倒抽氣
真,少爺同自己相處得太愉快
不過其實都唔會現場先知
因為佢地有喺間屋到練習
允允比初龍更似行到落去
宰亨被揀之後嗰180度鞠躬好似好負擔咁
阿妹問咗幾多次都講唔出 好似真係冇好感對象 或者冇一個對象嘅好感大到終於令佢的起心肝行動
佢受賞招牌動作 第一集同正燮都有玩過
唔記得邊集提過佢唔係一見鍾情嘅style
所以佢應該要相處下先知自己有冇興趣
懷疑少爺純粹對前度有2521 style be ptsd先至唔想對智媛太主動
不過既然pd係換乘創作人 我信後面會有橋幫少爺換乘智媛嘅
痴線 允荷 允在 世承 3pair 都唱得好好
允荷把聲好響好正
果然係絕對音感 但細佬都唱得幾好 有d意外
今集冇乜戀愛線睇 有少少失望
我覺得最夾其實係世承同正燮 覺得佢地個交流幾直接同埋啱vibe
世承講做朋友好過夾硬做情侶呢個位反映到佢幾清醒 覺得咁樣完咗條線都算幾和平

今集mvp係允在同智媛 啲相處真係好真實好搞笑
雖然欣賞珠妍直進嘅勇氣 但宰亨都表達過冇興趣仲chur住date佢 觀眾角度睇會覺得有啲辛苦
之前都有講過細佬讀中學無啦啦迷男團
不過依part我覺得都係歸落節目組設定唔好多啲
因為比人感覺珠妍同世承一樣 兩個都係冇得揀
因為其他對象喺佢哋眼中唔係同其他女仔好穩定唔想破壞人地而冇得揀 就係平時0通電
所以明知對方未必鍾意自己都只可以焗揀
珠妍我覺得係真心迷少爺
世承我反而覺得係因為太focus喺正孌度
所以睇唔到其他人(eg 哲賢)
總預告剪到咁
應該喺新加坡會睇到哲賢

我覺得依幾集哲賢分量少到咁
嚟緊一定係有主線講佢先會咁剪
而最大機就係佢同世承
正孌 好跳 對智媛有興趣 又對世雅有興趣 又同世承講對佢興趣無之前咁大 但一聽佢唱歌又話好心動 笑曬口
仲有預告爆喊個幕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞