[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹2

992 回覆
6 Like 2 Dislike
其實初雅又唔洗咁急 如果有feel嘅 節目完咗都可以再約
原來草莓王子先係鯰魚
微博上面有人搵到允荷媽媽kakao story 有疑似允載既身影

正燮外型係世承嘅菜
世承對正燮就唔夠大姐姐feel
所以點都會係世承蝕D
不過正燮同佢玩手手就明顯特登flirt佢勁衰
又唔覺得初雅急嘅
呢個始終係一個節目有流程要跟
得返5日就最終選擇
之前約會又短
龍哥又喺全世界面前送花俾初雅
所有人都會覺得佢哋勁穩
大家都咁大個啦
又誤會大家會夾嘅
諗住大家心意相通
點知龍哥迴避型到咁
11集佢講所有嘢都勁扣分
仲要話邱比特係阿妹話最鍾意初雅
之前唔係佢話最想同初雅date先揀咩
佢扮瞓搓人隻手

美延係咪好唔鍾意正燮
佢啲反應勁real

但如果世承正燮冇配對成功
點解之前有啲報導會話啲人唔知世承鍾意正燮
推土機草莓王子
其實會唔會係前期大家都sense唔到世承鍾意正燮
係到才藝表演嗰集先知
不過呢套其實啲約會又好秘密
大多數時間都係成班人一齊
都好似真係會feel唔到
部落首領笑死
我反而覺得而家世𠄘同正燮係有來有往,冇話邊個食住邊個,之前明顯就細成上老啲,但係而家兩個講清楚之後正燮知道自己唔係食晏,佢反而着緊咗,世承冇咁上腦之後,都展現咗佢有腦有主見個一面,兩個人反而比之前更加有火花。

講真就算我唔係龍宇嘅性格都覺得初雅係咁講好煩……諗返佢哋之前啲約會其實完全冇玩過,由頭到尾都係食飯同傾偈,但係你見到龍宇同其他人約會或者本身其實都係鍾意玩嘅性格
上集真係睇到冇哂mood
今集睇完又開心返
其實都幾奇妙就係兩pair其實都係喺date度講自己想講嘅嘢,有碰撞亦唔係完全on the same page
正燮同世承坦誠後兩個都有燥底,但個相處係有based on對話內容對大家嘅新理解而轉變同推進
正燮上次都係同智媛嘈完勁心動,所以明世承challenge佢會令佢更心動呢個點

但係龍宇同初雅係feel到大家唔同channel但繼續用自己本身個方式無改變咁溝通
龍哥知初雅想佢直接表達但佢做唔到/唔想咁做,初雅知道龍宇有壓力,但係佢都仲係jer住啲deep嘢嚟重覆問
轉咗三個場所loop緊一樣嘅嘢無結果無推進 睇到好辛苦
見到有人話似陶大宇
今集食糖食到食唔切
jaeji允允 正世 都好𠹌sweet
巴打
唔好咁啦
鄶潛移默化㗎
唔好咁啦
要show酒粒出嚟啫
見到正燮話唔信世承誤會佢係珠妍手足呢下好反感
世承講埋出嚟都要話人呃佢咩事姐
咁個理由係合理嘅 珠妍同龍宇餅印咁
要睇埋下集先知龍宇想點 下集應該純玩? 初雅實在太過坦蕩 佢已經過咗嗰個階段已經重新生活 但龍宇唔係 佢個生活其實同以前一樣 啊妹仲係好依賴佢 佢會就個妹 而家坐完飛機 新加坡又熱 仲要用腦用心去揭開自己內心 平時龍宇連喊都唔會 又點會過咁快同根本上係陌生人分享自己
依家諗一諗龍珠兩兄妹一齊上綜藝可能反而對佢哋成長更無益
珠妍雖然心理同精神上build up得好過龍宇
但係同哥哥一齊嗰種都始終抆唔甩備受寵愛所培育阻嚟嘅理所當然
造就到依幾集大家開始對珠妍有兩極化睇法
一邊覺得佢完全冇顧及宰亨嘅感受令佢尷尬
一邊就覺得佢只係喺戀綜誠實表達自己感情

至於龍宇頭幾集塑造到佢好早熟咁守護妹妹嘅童年
但係比起珠妍好似童年經歷對於龍宇嘅負面影響仍然持續
龍宇依然自我犧牲 或者覺得自己係為咗珠妍犧牲
但係拎房嗰度就睇得出
佢心底其實對於自己要犧牲其實一直都過唔去
甚至喺同初雅對話中有少少將責任賴咗落珠妍到
其實佢睇唔透所謂犧牲係佢妹妹需要 定單純佢覺得要

如果兩個各自上戀綜應該會展現到更成長一面
珠妍係時候要識得喺冇哥哥庇護下點樣去解決問題同變得圓滑
至於龍宇係時候要擺脫「我生來就係要為珠妍犧牲,我好慘」嘅諗法會好啲

依家韓網同大陸炮火猛烈集中曬喺龍珠兄妹身上
開始覺得珍珠pd前期接受採訪話後期會有反派
講嘅其實唔係正燮 而係龍珠兩兄妹
睇完今集完全俾少爺仔攻陷咗勁可愛
男友mode開啟之後好正呀
愈睇個正燮愈黑我憎
世承到底幾撚時先肯醒
條撚樣根本只係想世承繼續表達多d對佢既感情方便食住佢誤乜野會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞