[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹2

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
本身唔太滿意咁遲搞打亂約會,但初雅能夠同少爺date完理清返好多野,又有一個放鬆嘅姐弟約會真係好好。之前2次太壓抑又要睇人面色,好慘
今集睇到有啲頂唔到
之前個十二集都係眼都唔眨睇到完
今集見到龍宇語無倫次就想飛
見到初雅難受又想飛
Send sms個個timing無時無刻都想飛
成個氣氛隔住個mon都feel到好壓抑
好彩去到最後幾分鐘個個宰智二人時間
甜度爆錶先救返睇呢集嘅心情
唔係睇完呢集淨係覺得好鬱悶
就好似薇娟話齋
好彩仲有人係幸福
其實好多pair都係傾心事mode或者輕鬆玩
唔係真係date
正燮智媛戰友愛
兩個foodie
龍宇講經真係好趕客
但偏偏今集佢airtime最多

同埋今集完全明上集宰亨扮龍宇美式手勢呢樣嘢
佢同初雅攤牌嗰時,全程對手唔同角度咁擺頭後面
好似做健美先生啲pose 咁
同允荷喺車又有個手指對碰三角形
允在對其他人0興趣如果唔係都唔會揀珠妍
一舉一動都勁型 除衫落水嗰下
但龍宇…
對允荷好失望唔係要佢綁死只可以揀允在
但之前咁sweet,而家一啲都唔care允在感受,完全冇諗住同允在傾下

正燮就不嬲都…
正燮基本上唔係做錯好多嘢, 喺韓國最錯都係雙重標準, 喺新加坡咩都冇做錯咩又要畀你話不嬲都
連登仔同b站嗰啲人有咩分別啫, 一冇完美專一人設就即刻屌人, 要完美專一人設同冇缺點嘅人就死去睇韓劇唔係睇戀愛綜藝啦
最後宰亨智媛咁啱feel又黑媽媽就一嘢嘴埋去啦
真 我唔覺得允允如果破局有咩可惜 呢度好似已經唔記得佢臨出發前先試過唔理阿妹講正經嘢大扣分 熟咗係咪keep到而家咁sweet都唔知 而家允荷有機同龍宇flirt下咪幾好睇
我想睇正燮追下初雅 俾多啲drama嚟
但我其實覺得佢都有好多位令初雅更加選擇即使自己開始懷疑都信左龍宇先
我唔排除係因為一開始哲賢就幾鐘意龍宇
同一路兩個人愈嚟愈friend
係咪我錯過咗啲咩
今集先講緊初雅同少爺講當時正燮係直進到佢想避開嘅程度,而世承所理解嘅唔係去到呢個程度
戀愛節目係應該要自由揀人自由去試,但佢嘅做法好唔討喜
龍宇真係令人鬱悶
唔睇好佢同允荷
覺得佢地互相嘅好感只係外在嘅吸引同想離開原本選擇嘅人
再date 多幾次就會發現佢係個對自己唔了解嘅人,只想開心玩唔係想認真
好似正燮咁講條友只係識flirt 人
正燮餓到食蝦頭
我開始佢係蝦頭裡面啲蝦膏
結果佢真係成個蝦頭食哂
不過個人感覺
龍宇比起因為對允荷有好感而send心動短信
更加似係對初雅厭倦唔想send比佢
真 雖然佢之前話唔會因為禮貌send比果日date ge人
諗返好似珠妍係由公開職業後轉軚宰亨,李龍宇係知道初雅職業後個反應都好似幾冷淡下,其實佢地係咪睇唔係初雅兩姐弟既職業背景
其實我覺得允荷要send msg俾龍宇
無論係出於禮貌定係真心心動都無問題嘅
但係佢前嗰幾日先同允在好sweet咁date完
轉個頭一可以同龍宇date就冇理過允在
(朝頭早用咗40分鐘揀衫 出去揀鞋仲要問允在意見
約完返嚟同允在隔勁遠坐 允在行過眼尾都冇望過佢
亦冇同佢講嘢打招呼)
俾着我係允在我都會唔開心
同龍宇係屋企一大班人一齊就唔係好理初雅咁上下

所以我喺呢個位覺得允在有啲慘囉

唔知下集允荷會同智媛傾咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞