[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹2

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
唔知韓國有冇討論關於呢方面既事
定純粹鬧龍宇
都係嗰句,唔係歧視,但呢往背景成長,性格一定有某方面缺陷(戴頭盔,人人都有性格缺陷),點可能咁完美。
好記得佢阿媽話龍宇幫細妹換尿片,話龍宇一啲都唔介意,當然大陸網民(可能韓國人都係)一致讚好,
但我角度就鄧覺得但小龍字好壓抑,照顧仔女應該係父母責任,唔應該係其他人責任,更唔應該expect年長仔女代勞,其實我覺得父母係好唔負責任。
當然,人人都讚龍宇時,佢更唔會出聲呻,小朋友太生性唔係好事
希望有啦, 但我見龍媽、節目主持人讚龍宇幾生性, 可能韓國人都察覺唔到? 雖然上鏡又唔方便講其他問題嘅, 其實我每次聽到節目入面任何人讚龍宇生性, 我都好唔舒服, 佢只係被迫生性, 佢冇左一個正常小朋友應有嘅童年
其實2個講嘢都唔係直接又個人敏感 好容易有誤會
唔小心dis咗,其實我想按like好讚同父母唔應該奉旨要做大嘅生性,無條件要讓細佬妹。正正係呢種壓抑,反而令到好多兄弟姐妹不和或者好似龍宇咁忍足幾十年,爭在唔知幾時爆。
真,我見大部分呢類家庭,長子長女都係同細佬妹反晒面,父母覺得長子長女付出理所當然,到分身家時往往細佬妹分得多
宰智真係甜到糖尿病 鋪咗幾集話各自好奇 一Date即刻有哂默契
慧媛最新狀況同宰享一齊咩
智媛啊
係呀,好多係身邊照顧就唔珍惜,唔係身邊就當係寶,好易心理唔平衡。呢種偏心令到兄弟姐妹不和,父母好大責任
最好笑少爺前一晚仲話唔夠時間,咁趕,點可以做到決定。第2日date完就話勁想快d返首爾,等唔切
世承內心應該反哂白眼
一開始叫阿妹唔好咁快沉正燮
結果自己date第一次就沉得快過鐵達尼
少爺話「唔需要更多時間,已經確定好心意」嗰陣世承個表情真係好正
我睇嗰陣我第一下都諗起佢嗰陣叫世承謹慎啲,睇定先啲
但自己第一次約會就已經好進擊,不過佢可能覺得智媛加入之後自己都觀察咗好耐覺得佢ok
推土機阿哥
佢睇阿哥呢兩集啲約會片會唔會反晒白眼
少爺已經唔扮 第二日智媛睇dating行程 少爺直接坐埋佢張床一齊睇
佢唔需要做阿嫂獵人,推土機阿哥一日就搞掂阿嫂返嚟
之前同珠妍約會成日都話要確認有無feel先,其實如果啱,1次就已經確認咗,之前宰亨都係留返d情面先咁講
仲有明明大廳時公佈咗大家第2日約會list嘅對象,都仲要入正燮房度俾下馬威佢。一聽完佢第2日同智媛約就變臉即走
呢個節目最慘係咪姐夫獵人
任務失敗又冇女
名氣大咗,應該會多job咗嘅,無女有錢做model嘅佢真係比節目中嘅順產頭靚仔好多

不過講姐夫,允在做姐夫係最好,正燮無意中做咗姐夫獵人,入得廚房捉得昆蟲清潔家務又肯做,正燮可以躺平
正燮咁鐘意食野,開心死佢
專業化妝師同髮型師嘅重要性
少爺都係贏家老婆阿哥都應該會煮埋佢嗰份
昆蟲可能都會幫佢捉本身有昆蟲佢第一個到,但佢即走咗果然只對自己想對佢好嘅人好
我覺得前一晚話唔夠時間唔係咁趕做決定嘅意思
佢去到新加坡都仲問點解智媛會send短信比佢 明明佢哋兩個咩事都冇發生過
應該係煩緊點用5日追到智媛
date完佢同個妹講話意外地原來智媛都... 個妹點頭
呢到講緊date完發現智媛都鍾意佢
唔使追 直接返首爾真表白
其實我覺得初雅第二有好感既係允載
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞