[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹2

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
認同, 龍宇只係搵個工具人令佢可以同初雅斬攬, 允荷只係剛剛好係呢個工具人
我覺得允荷同初雅一樣, 識落龍宇耐左就會發覺佢真面目, 所以如果節目再長D, 佢過多幾日亦會發現龍宇問題
雖然好多人已劇透節目後允荷情歸何處, 但我總係覺得唔長久
我冇留意男仔D對話,
淨係覺得智媛出場嗰晚boys night out之後,
班男仔感情好似冇以前咁close, 龍宇、哲賢就一定算好close
我諗起隔離單身即地獄, 有個女仔直接diu籃球佬
又或者龍宇廢up太多, 允荷都唔記得佢講左乜
我覺得呢集嘅龍宇都似係想撩智媛
智媛煮麪嗰陣又特登行埋去(然後睇到少爺係咁用警戒眼神track住龍宇個行動路線
跟住玩公仔嗰度,明明對住少爺玩但係又留意智媛表情,問佢做咩眼神咁鄙視咁
只係宰亨智媛自動生成大量粉紅泡泡令佢無從入手
初雅同少爺講果段野我都覺得係暗示嚟
初雅話龍宇將佢同另一個人放埋一齊衡量
下一句就同宰亨講不過你只要俾智媛肯定既signal就得
好可惜得返太少時間
允在同初雅約吓都唔錯咁
其實好難怪允荷會send比龍宇
始終前期嗰陣允荷一直對龍宇有興趣
之後因為一路冇機會date
直到允載加入對佢直進式進攻先有感情線

嚟緊依集應該會有正式推動
允荷要分清楚對龍宇係以前迷戀留低嘅執念定心動
對允載係真係鍾意佢本人定單純比佢進攻而一時被打動
冇所謂嘅 始終允允之前圈咗好多fans
我就覺得允允只係識咗幾日 允荷冇必要咁committed 同埋呢個情況應該係允在主動拉佢傾計 而唔係允在鬧情緒要允荷好似智媛咁主動氹返佢 所以我對佢「另一面」都仲係好大保留
其實佢揀龍宇完全符合戀綜規則,只係冇安慰下/同允在傾兩句好心酸,睇完反而唔想允允配對到

雖然睇唔明龍宇講乜但起碼佢都同初雅講佢變咗,會send msg畀其他人
龍宇今集叫珠妍唔好因為怕受傷而逃避做出違心嘅選擇
依句嘢本來係一句幾好嘅建議
但係依刻我冇get錯的話龍宇似係仲想叫珠妍直進
明知一定會撞板都照叫佢撞咗先

雖然知要比佢成長 但係係咪應該幫佢冷靜分析現況
不過珠妍雖然話龍宇依句嘢係佢依刻需要嘅
最後都選擇sd咗封友誼信比允載
但係初雅都係鍾意反覆思考 可能意外地都啱做考古?只係覺得正燮有少少縱壞咗 初雅唔配合佢就發脾氣 約會真係幾辛苦
我比較記得允在、允荷、智媛、哲賢係新加坡食蟹,
允在幫允荷剝蟹, 然後順便剝比智媛同哲尸賢, 佢亦都講到明唔care智媛有冇得食, 智媛都話平時一家人食飯, 大哥都唔會剝比佢。咁都好正常, 因為我同我siblings都唔會互相幫手剝蝦蟹

但我諗返轉頭, 如果允在結婚後(唔理同邊個都好), 佢仲會唔會幫太太剝蝦蟹? 又或者唔會好似追求時咁千依百順?
佢比我感覺係好typical家人, 即大家結婚後成為家人, 就冇左婚前係行為同言語上咁關心你
如果龍宇唔遊花園兩三日, 直接抗拒初雅, 咁會更好,
我唔係任何人cp黨, 我只覺得龍宇煩在遊花園, 呢D男人唔好話拍拖, 連做朋友我都唔想
兩個咁鍾意考古嘅人會唔會成日loop入去死胡同
我直覺都係咁
初雅咁容易怪責自己,如果正燮咁容易發脾氣,佢咪更加會內耗得好勁
覺得正燮呢啲有脾氣嘅考古學家係要畀世承屌鳩下先work到㗎
隔離換乘3宥靜diu下世變先夠, 宥靜呢類人先會head得住世變, 世承我都係覺得太weak
我都覺得正燮個格係要被人屌下先食到佢對佢千依百順係唔珍惜,有d M底
世承之前衰在太係佢掌控之內,而家會反抗下都唔錯

不過唔知係咪龍宇個格太衰,相比下覺得正燮近呢2集有d洗白feel, 無咁黑人憎龍宇接手咗衰人嘅角色
智媛係個好清醒嘅人
佢可以咁直接拒絕哲賢
就證明佢唔會係啲三心兩意嘅人
嚟到呢個階段有大量好感嘅係宰亨
雖然龍宇一開始係符合佢理想型
但佢同宰亨講龍宇嘅對話入面已經摸清咗龍宇底
仲點會因為龍宇咁樣flirt就入局
更何況龍宇喺一大班人面前唔會做啲咩特別行為
點似我哋草莓王子aka推土機做到咁出面
直接將正燮迫到離開廚房
正燮: 煮好先叫我
其實允荷睇穿龍宇扮野應該唔難好似話允荷同正燮係韓國民航英雄機師嘅外孫(未經證實),好似話佢地阿公係死於大型空難事故救咗好多人,正燮有張同好多空軍嘅合照。唔記得邊集世承同正燮扮機司遇到雀仔嘅警告廣播,正燮係非常熟練同順口。

可能因為咁,允荷對機師有額外加分啩不過小型飛機師要係民航英雄後人面前扮野就有d班門弄斧囉
就算允荷家族冇人係機師, 但都幾肯定佢家境係Old money, 講緊係有D錢+有學識+唔需為生活而可以將興趣變成事業,
允荷出身+而家工作一定見識唔少唔同男人, 睇佢評價龍宇, 都幾prove到佢閱仔無數(我唔係話佢濫交),
如果當初佢係先一步date到龍宇、或龍宇抽到佢張message, 我絕對相信佢一定早係首爾就踢爆龍宇真面目
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞