[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹2

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
就我自己尼講我覺得允在條件更好不過尼樣野見人見智
但任務失敗
雖然佢屋企開幾間餐廳, 亦供得起外國留學, 但我角度就只係開餐廳
允荷家境應該係咁多個最好, 職業、外型來講梗係飛機師更吸引人, 而且佢第一集都係被龍宇吸引
佢同世承係遊艇真係似拍緊廣告咁, 兩個外型太襯, 但真係似朋友多D
龍宇外表一定吃香過允在
但是允在真係相處耐會覺得好安定會照顧伴侶果種
講完又真係覺得有少少似甜茶
允在係好老公類,但係戀綜來講外表真係蝕底
睇完今集覺得初雅少爺可以做好好嘅異性朋友
兩人嘅交流exactly就係少初雅習慣嘅嗰種i人式想法交流
唔使去玩好多嘢,就咁坐喺度傾偈已經好滿足嗰種
而且少爺啲建議某程度仲好過哲賢畀嗰啲
唔知點解無人講宰亨send短信嗰陣
夾住喺龍宇同初雅中間
間唔中望下佢地 覺得唔對路
又望下冷淡嘅世承正燮
又間唔中同初雅細細聲講兩句
個畫面好好笑
現實更蝕底,
現實中允荷(或其他女仔)一開波只會被龍宇外型同談吐吸引, 而允在因為一開始同人接觸時太緊張, 又唔靚仔, 所以女仔一定唔會優先揀佢, 連接觸嘅機會都冇, 又點會發掘到允在人格魅力。
接觸耐左發現龍宇有問題係另一件事, 但允在呢類外型嘅人一開始已經輸左。
如果唔係戀綜安排到佢地必須相處/dating, 允荷亦唔會有機會接觸到允在, 允在亦唔會有機會施展到佢嘅魅力
允在真係踏實好男人,但呆呆地同允荷交流應該冇龍宇咁多(?) 佢咁頹睇到好心up
覺得允荷係嗰啲今日感覺係點就照send,未去到唔在意允在,同埋佢都有搵智媛飲酒傾吓(?)
允允可摸以唔好be
可能哲賢始終係細佬, 慣左做supportive角色,
佢地親戚或朋友間亦缺少一個可以比到後輩意見嘅角色,
我希望兩姊弟可以同宰亨keep到做朋友, 相對於龍宇, 我覺得宰亨更可以做到alpha male呢類角色, 哲賢亦需要呢類male figure。
冇記錯的話龍宇其實都唔係太比到意見細妹, 好多時都係安慰說話
exactly 講哂我想講嘅嘢
佢真係要好好多謝佢細妹勸佢上呢個節目
係 佢個唔自在+皺眉樣好好笑
仲要佢自己本身都火燒後欄
煩惱緊激嬲咗智媛啲咩
我見到少爺反左個白眼
龍哥次次同人講感受都講到1999 頂唔順
同允荷係車到又1999 同初雅又1999 用字又差
連有25年聆聽訓練嘅珠妍都聽到be like:
所以作為觀眾都唔好執着要聽得明龍哥講嘢喇
前兩集仲以為係翻譯問題
今集個個女仔都聽唔佢噏乜
觀察室又聽唔明
韓國人都要韓譯韓
其實哲賢敏感度好高
佢好早就feel到龍宇唔對路
亦feel到真心對初雅好嘅人係正燮 (我從來都唔覺得正燮鍾意世承 世承只係佢安全牌)
不過佢啲表達力有啲差 冇辦法有邏輯咁分析比家姐聽
連佢個妹都聽唔明
呢兩集佢一講野我就開1.5倍
哲賢對姐夫嘅幻想完全係允在做嘅嘢
尤其上集幫手爭床+捉蟲勁姐夫feel
可惜呢套嘢cp鎖得太緊
好想知道初雅同允在date係點樣
其實初雅都係直接唔需要估嘅type
總結允荷同正燮兩姊弟都係柒頭皮
send msg呢part鄧少爺辛苦, 感覺到初雅龍宇、細妹正變氣氛
正燮其實依家係仲中意初雅定世承
可能我地上帝視覺
點解啲人咁遲先發現正燮有鐘意過初雅
甚至可能都未必知有過智媛

只係少爺同世承當初都以為正燮對智媛有過一次混亂期
但去到後尾正燮同初雅都無再交流

係咪覺得世承係安全牌
但突然冇咗張牌/張牌唔按佢預期發展
就會有不安
初雅少爺勁似一對好姊妹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞