[黃Viu有得睇] 戀愛兄妹2

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
唔排除有呢個可能
但係我覺得佢係一直唔明
佢個package太正身邊好多蝴蝶
反過嚟有對象想同佢深度交流時
對佢嘅期望就會同其他男仔唔同
佢就唔識點去拆呢種情況
所以我理解佢話「唔好咁大期望」
其實係反過嚟講緊對象對住自己嘅事
因為佢都係屬於比較單純諗法嘅人
而佢理想形又係初雅呢啲好sophisticated 嘅女仔
某程度上係回應唔到對方嘅期望
會唔會意外地好多女追佢
但係佢永遠鍾意初雅嗰type
又唔識追女仔所以好少拍拖

不過珠妍都有講過自己待人唔識得將對另一半特別化
我估龍宇都係相同情況
冇錯 不過珠妍有浪漫體質應該比龍哥好D
正燮真係好似software/game咁
明明出廠嘅時候係完美嘅產品
越多update 個code就越亂越多bug
最後搞彎哂成件事
其實智媛都係想訴下苦 同埋想呀哥關心吓佢 又唔係要允在真係有乜實質建議同幫助
呀哥咁樣一句得埋嚟 剩係自己講自己嘢 真係好hurt
對細妹真係要多啲耐性同溫柔
笑死我
翻譯應該無問題但龍宇有問題
成段對話佢好似唔係好get到初雅意思
初雅問佢節目上面有無好感過嘅人
跟住唔知咩事龍宇答一開始無
佢好似係覺得佢問緊除左自己之外有無好感對象
因為可能喺佢角度
覺得初雅應該知自己係排第一
龍宇後采強調自己一路有send sms 行動表示左
咁問佢會覺得問緊除佢以外
兩個點解咁唔同channel
btw龍宇理解能力唔掂唔係第一日嘅事
問有冇好感嘅人個陣
我以為龍宇會係出啲flirty 嘅答案
點知勁認真咁答一開始冇
我重睇咗幾次都唔係好明龍宇答緊乜
佢每一part都好似問非所答咁
定佢情商太低唔知應該點答
初雅所有問題嘅答案都勁明顯
只係想佢講一句意思係「我鍾意嘅人就係你」嘅說話
佢就瘋狂鳩噏自己內心話
反而令到成個氣氛勁奇怪
正燮真係只係做fd一流 拍拖會激死
正燮一聽到世承一開波張卡其實唔係想比佢,佢個樣嬲到癲但明明佢自己一開始都係冧初雅
不過幾驚訝世承會咁冷淡同直接講出嚟,真係feel 到佢想抽離
見到佢哋成餐飯氣氛咁疆,世承終於睇清呢個人,我內心好爽,世燮終於有今日
其實世承係遲疑咗都係冇解釋多次佢以為珠妍係正燮妹先比珠妍
因為佢feel到正燮一嚟唔信佢 二嚟佢一開始有好感嘅係初雅
因為佢一路以嚟以為正燮前期係對佢有好感
係智媛嚟咗先變心
點知依家先發覺一切都係自己一廂情願
世承即刻醒晒
同換乘個光泰一樣,day1 明明最受異性注目 後面露晒底
今日viutv咁快有
tbh
龍宇唔記得初雅放頭髮+認唔出初雅把聲
淨係呢兩點我都已經覺得佢唔係咁鍾意初雅
最後嗰句
第一次覺得「理解力好」應該要列入標準擇偶條件
幾高大靚仔都好,聽唔明你講乜都真係搞唔掂
幾完美既人都有缺點 今集龍宇表現真係強差人意
其實佢係get錯問題定推開初雅
送花機票比人一齊去旅行好大meaning 定係節目組正係剪龍同初雅d互動玩9我地
係咪戀綜定律
一出外旅行就嚟料
龍宇搞乜撚
比龍宇撚狗
唔認得把聲都可以話係醉咗 但係去機場嗰陣已經無咗心心眼 初雅仲話龍哥食完嘢終於復活
笑死初龍股跌到谷底
兄妹日常真係好睇過戀綜

越黎越明智媛點解想要個可靠既男人
明明呀妹應該被照顧 但就被逼扮堅強 扮獨立
佢其實只係個外強內柔既小妹妹 辛苦了
睇預告初雅會蹺住少爺隻手行街
唔知真係同之前既小道消息咁樣
最尾係少爺配初雅
拎返黎講都要繼續dig都已經。。。
正燮明顯自專心強到din 一聽世講開波唔係簡佢 講自己原來係備胎中的備胎 塊面即西
世承之後咁進取溝正燮 就算first choice唔係佢都無咩問題
正燮分明心有初雅/智媛 加埋聽到唔係first choice 果下即刻對世承無feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞