日本人去深圳玩真實感受:香港似鄉下

991 回覆
965 Like 243 Dislike
日本人姐係話香港政府做得唔好姐
仆街外國勢力
本身係日本勞唔掂先會來中國和中國腥港發展
見到港燦係咪讚日本好,好似殺左佢老豆老母咁
2ch大把
同係連登cctoy面前讚香港好一樣

唔係個個人都會愛自己出生地方
係就拎埋外國入境中國近20年d數據
香港人去深圳過境d數據啦
香港去日本泰國台灣入境d數據

係就全面d呀嘛
好有習近平妒忌香港人,想踩香港既心理 又共產黨式文宣高八度個種兀突感
如果一個真日本人,去深圳旅遊見到原來以前唔認識既城市,原來都幾好,最多都係直接讚,唔會刻意拎香港去比較,而且冇咩可能用鄉下黎形容香港,因為香港都一早都冇咩農田
哦,咁即係大陸d按摩員工服務好過香港啊?
點解又會曬咁多時間排隊過關去深圳食埋飯,睇埋戲,飲埋酒,買埋嘢返香港,都唔幫襯下香港d老實好客既商戶
我識親啲外國人去中國旅行定工幹都話消費麻煩
乜撚嘢人會明知自己ac大把香港人follow,住咁耐清楚曬香港人咩政治環境仲post咁撚串嘅story,真心鍾意中國就要拎嚟香港比仲順便踩㗎咩?明知一堆香港人follow,有心焫㷫你定純粹發表遊中國感想好撚明顯啦
似你智障多啲
你講得無錯
用QR code就係幫商家慳咗租機錢
但作為消費者都真係用電話do一下最方便
洗下地先啦
地方大 玩完成個城棄左佢
講台灣既話,我哋又會拎返硬件黎打飛機
平時踩港嘅連登仔依個時候又玻璃心,輸打贏要
問下佢覺得個厠所點
1. 人地用緊咩版本? 知唔知
2. 呢幾個版本有咩分別? 知唔知
3. 頭十幾頁已經有人解釋過個app flow點用 知唔知
喺羅湖福田南山嘅服務員。你講唔該可能會冇乜嘢
去遠小小。你講謝謝。麻煩你。。。佢哋會當你係怪人
https://lihkg.com/thread/3573094/page/1
今年上半年全國旅行社入境旅遊僅接待47.78萬人次,遠低於疫情前2019年上半年的856.16萬人次。

其實有哂數據睇
總係有班五毛 係到吹自己識好多外國人 都好喜歡中國
一出數據佢地就收皮
當年都有鬼婆撐警
係共產黨先想你乜都留意深圳深圳深圳,因為呢個係佢邪壇,周庭一早踢爆左一個真日本人本身就唔易有呢種觸角
因為大陸人普遍都無禮貌, 喜歡聲大夾惡

佢地無諗過香港人會講唔該
讚同屌一定要並存嘅?仲要佢係有心經營佢個ig,儲落一堆香港人follow,我點睇都唔係就咁發表感想,係特登焫㷫你地
因為而家好多香港人都會贊同佢講既野囉!
人地講事實怕咩? 唔通一味盲讚香港就會有人like咩
可況佢住左咁耐香港就更加知道香港而家咩情況,咁對比深圳做出既評論更加公平啦
係d玻璃心一味係度屈人姐
日本人去大陸玩,但佢又唔係遊客?你講緊乜野呀?
下?人地三粒星喎,返自己國家玩叫遊客?你係咪想分列國家?
啲大陸舊同事嚟香港,覺得好奇怪,點解小小嘢都會講唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞