Router路由器 集中討論區(63) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
黎緊會用老電2.5Gbps,
要 Dual 2.5Gbos port既話又唔太貴睇緊
美水RT-AX88U Pro 同 行貨TUF-AX6000

其實兩隻除咗AX6000 多兩條天線,
AX88U Pro 多啲Ram之外,
兩隻仲有咩分别
近期轉咗老電 2500M 換咗 Netgear RS700
美馬 velop mx10600 199.99 有冇伏?
仲有10%coupon
冇貨,不過依款都好舊
好可惜Unify UDR 吃唔足1Gbps throughput
我貪平淘左兩隻「拆盒美版」
暫時同左兩個月冇問題…

firmware可以flash返原裝…
無大陸果啲咩加速器
拆盒美版係flash 左大陸firmware?
覺得點 個router 貴到癲
有冇wireguard vpn 用
美版應該冇wo
咁你隻拆盒美版入面係咩firmware?
美馬 MX10600 3隻 250 2隻180
XT9 2隻 330
仲值得買華碩?
你睇吓自己Activity就知根本一般好少行足1000M
平時50%都未必有
真係有要求,嗰幾秒好緊要,就加錢上SE
呢部嘢真係唔好再推薦俾人用
垃圾到用唔到
啲firmware無一個穩定
好多人都有唔同問題
好多個post之前我都有講過
但頭post都係唔執走佢
想請教下 岩岩用app新裝好 Linksys Atlas Pro 6,
但如果用desktop 入去router果頁入唔到
192.168.1.1 or Linksys smart wifi 都入唔到
可以點搞?? edge , chrome 都block左
大機會係火牛問題,鴨記或者Carousell買返隻就應該翻生
睇吓有冇其他火牛交換試吓
可以考慮MX5501, 冇理由新機降級
入唔到係點先cap圖睇吓
如果係咩不安全連線,佢有個位好似係更多,或者我仍要繼續

我都記得以前 有 “我仍要繼續”,
但而家chrome 同edge. 都冇...

會唔會個 bit defender 阻Q住....但又停唔到..
搞到痴線...入個setting 都咁煩
係咪你antivrius block左selft sign cert呀,咪試下熄左佢或者行http囉
想問一問各位
我而家有兩條1000m但唔同公司嘅線
有冇咩router我可以整合出一個wifi
budget 3000左右
Qnap隻QHora-301W啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞