Router路由器 集中討論區(63) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
唔識答,要夾硬諗用途
Plan a : streaming device 同電腦分開兩條 wan
B:屋企人用一條, 自己用一條
C:照樣合埋,但大部份 situation 都係用一條,得bt/steam之類會用哂兩條/ 另外,由於兩粒 ip ,好大機會要 set sticky connection ,突然跳ip 會有問題/ load 唔到

C嚟講各個 forum 都有講過,somehow 都係智商稅
屋苑都有關係
咁呀 我明白
我想問多個問題係我有間房係間屋角位兩個都實心牆
而家起間房用wifi信號好差 只能夠用home plug
想問下而家wi fi 6/7 會唔會有改善到呢個問題
請教下, 屋企本身有隻AC68U
我可唔可以買隻AX56U黎做主
將AC68U做副黎整MESH WIFI?
可以
買mesh
新屋2房1廳~400呎
將會光纖入屋1000mb plan
2個人電腦打下機 Ps5 netflix
budget ~ $2000
想整隻白色router
想問邊隻router性價比最好?
其實我用緊4G-AC68U 同埋 RT-AC68U行Mesh Wifi…但佢耐唔中會自己斷線…??? 係咪Mesh嘅通病黎?
請問koolshare有咩用?
5G wifi 覆蓋範圍低過2.4G
正常5G 只會收過1格單位咁上下
斷4G 個wan 定 mesh條link先
mesh成日斷就多數係擺位差
填cut form, 完。
啊屌 乜原來有呢招可以玩
不嬲都有
係估唔到可以劈得咁盡
斷Mesh.. 我住喺英國。一部地下一部二樓~ 屋企只有石膏板… 長期爆格..但都係會斷。
問清楚d先
即係1樓 連4G 68u 係冇斷
2樓連rt 68u果d device 先斷?
通常都係Router問題 。咩機?
地下4G-AC68U冇斷~ 只會一樓RT68U會間歇性同4G-AC68U斷開~ 之後又會連接番。
呢兩隻都係用aimesh 1.0 係無咁穩定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞