Router路由器 集中討論區(63) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
用緊8500 ,最近睇中左隻pro 6e ,,但係隻router 未壞,等wifi 7先換?
冇啦啦冇新增需要唔建議換
除非有推廣好抵
linksys 穩唔穩定? 未用過。 XT8 成4000蚊有點貴
Carousell 搵吓有驚喜
電子嘢都係講彩數, 正常就好穩定嘅
淘美版xt8 啦
想問下用LAN 線如果上載足 2500m 但下載test 極都係得1100m 係咩原因多

用wifi 6 iphone 有1400download

係咪有咩setting 錯
modem 直插pc 都係咁
QoS priority,傳輸地區喺邊個位置?
乜都唔識
你pc 背景有野download 緊?
你電腦係咪有裝某啲LAN嘅軟件有限制速度?
Asrock 跟機有個軟件會出現呢個情況
新手一問
屋企轉咗2.5G
有冇2.5GLan router推薦
BT 個啲熄晒, anti virus 都熄埋都係1200DL 2400UL
係咪應該safe mode 開test?

我ROG Z390 版再用緊2.5 adaptor
有冇其他裝置可以試到個adaptor
美森之前us299
包郵包退
買番同款或者以上
pro 6e pro 7 個款幾流線型 水滴型
rt axe7800
有冇巴絲用 咩評價
想iphone用到wifi6
啱啱升咗2000m 500尺
主要用Wi-Fi 兩部PC都係用Wi-Fi
想用返ASUS Budget$2000-3000
想問吓有咩好推薦
XT8 淘美水 /Carosuell
ASUS ROG Rapture GT-AX6000
依家睇啱咗呢個
非支那牌仲有冇其他實惠D既選擇?
最平dual 2.5G router 應該係tuf-ax6000 不過就係mtk chip
你係想講iphone 用wifi6e? 3k 內wifi6e asus axe7800 或者 linksys mr7500 axe6600 都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞