Router路由器 集中討論區(63) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
靠orbi 去賺 r系hea做啦
想網上買router, sf送貨
有冇巴打有推薦邊間
誠哥 電器x?
咁多位巴打 知唔知linksys保養地址係邊,懷疑壞左隻野 係咁斷線
屋企600尺三房多牆 用緊HKBN 1000m plan
想換Mesh
平時都係電腦電話WIFI上網睇片 唔會打機
用Netgear Orbi RBK353 定 RBK752會好啲 ?
食到promote既話抵過落腦場
腦場又要左格右格, 一陣問完又同你講無貨, 仲要睇班sales 面色
有冇人用過sim卡router, 會唔會好慢/收得好差?
好似係techdata
睇你張sim 個台既姐
當然,我指經router produce個wifi後,個速度會唔會大打折扣。
例如當電話直接插sim做speed test有100,sim router output出黎會唔會得返好少?
咁要睇電話既4G/5G chip set 同sim router 既4G/5G chip set 做比較
正常唔會,甚至快啲
不過實際要自己test
之前淘咗隻 Zyxel NR5103要黎救命用,
有得揀收邊條band, speedtest快過用電話
搭單問
用緊AC-68U
想整返個mesh
係咪買多隻ax86u pro 就得?
ax86u pro 主 , ac86 副
唔該
咁如果想買多隻副
都係買返ac86?
想問orbi 762s 同752 係咪應該揀762s?
一個係接收範圍穩定性752,一個係速度自己揀762
762 2x2 160Mhz vs 752 4x4 80Mhz
本身用緊RBK20,冇連lan線 mesh ,接收都穩定冇點斷過,但速度唔快,係咪都可以揀762s
而家用得穩定就唔好諗轉啦
想快又穩定 唔拉線就有排你煩
乖乖都係用20
唔好望speed
想問下宜家用緊netvigator 1000mb
插條5e cable 得9x mb
部電腦點先可以用盡1000mb
換咗條線佢
換左條cat 6 都係咁
唔知點解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞