Router路由器 集中討論區(63) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
睇筆值跟list 揀應該都掂
要2.5wan 定 lan 都要埋?
1 ping 有可能存在㗎咩 一直以為20ms 最頂
因為而家有hk server
所以香港人都好低ping
2.5 lan+wan
睇左mx2001 幾岩心水 隔左8m同一道牆都有500mbps

但我間房係3,wifi位係貼住房1個牆,total隔左3道牆,唔知會唔會都收到?
定我咁放點都死
以前係放遠啲但對正走廊,我間房都有70%位收到,依家換左新位基本上完全收唔到
一係就收到收唔到,一係就買多隻做mesh
對正走廊會好好多
有筆值mesh 埋就少d煩惱
用緊linksys mx5400 有部機明明無郁過 但會揀左最遠個rounter接收
咁多位巴打可以點搞
Disable wifi 再enable 連返
想請教吓各位高手
我有一部5g router, 但個問題就係可以連接嘅device只有30部
我想加多一部Router去連住部5G router, 請問可以點樣設置到咁樣?
5g router 行 modem mode, 之後直接駁普通 router
之前都係咁
熄咗apple homekit integration就無事
無用任何homekit類/ apple 產品
都係得手機、電腦同智能電視
4050入面有個setting叫 homekit integration default開咗的
嗰個功能有bug搞到個router咁
你要入router熄咗佢
點解依家好似冇人用netgear咁嘅?
但我搵咗好耐都搵唔到你講果個
好似係linksys app -> Network Administration 入面?
以前用4200係咁樣set
都係無
上網睇好似話4200係有果個homekit但4050無
n記價錢好貴?
如果行貨的話, 香港又唔平, 售後又差
早年r7000 用過firware 問題多多, 售後又愛理不理, 都唔敢再係香港買
寧可買水又平d
rs700s $ 6180 個次光劍節 減得個少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞