Router路由器 集中討論區(63) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
好🫡美馬 329嗎😁?
換既意思係? 黃金汁?
唔想用2腳牛咪自己換隻3腳牛
係…其實GT6 用集運有Coupon 去到USD383,不過美馬集運驚驚
我都係直郵算 今朝望過好似有5% coupon 但唔知點chok番出黎😂
轉運去美國就有Coupon
咁算😂😂巴打會考慮直接用轉插定配過隻火牛呀
我用緊Asus router AX 系列好似啱用,GT6 先係大Watt D
有直運好過
有咩試有得退換, 一陣用集運連a/c 都ban 埋
係呀,ban account就麻L煩

之前已經ban過再解
我見ET8 269咋喎 1516中
259咋喎,279加20 coupon
好似屌得落,去google吓reviews先
zenWiFi系列主要問題係天線數目同埋firmware穩定度
諗緊xt9 定上wifi6e et8
我本身都係咁考慮
評測 XT9>ET8>XT8

我考慮 :驚比人扣關or 比人報串
可能會話怕乜者,有鬼人會報串
但現今香港人好鐘意報串…
用隻mesh用到咁唔安心無謂啦

第二:ET 8係少評測過XT8,通常評測prefer XT8…但其實差唔多時候出

第三講出速度,揀隻最快咪算
tplink垃圾唔好買
spec幾靚都冇用,個os垃圾到笑
做乜買牛呀用轉插都得啦
傳聞豈可當真

用緊無問題
你中意用咩咪用咩lor
用轉插多舊野, 而且唔係個個電制位夠空間插
xt9 or xt8 啦
6e 你自己都驚有麻煩啦, 又唔係平好多
最尾買左ax86u pro ,希望食得晒2500m WiFi
驚就唔好諗
XT8 or 9

https://dongknows.com/asus-zenwifi-et8-wi-fi-6e-mesh-system-review/
屌隻ET8係伏嚟
佢無加天線,所以係將XT8個5GHz高頻天線直接轉俾6GHz用
咁更加無煩惱
無知一問:係咪正常6e係比6多一條頻?
我自己都奇怪點解差唔多時間出但又無乜評測
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞