Router路由器 集中討論區(63) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
我會選擇wifi 連試下先
窮撚啱啱買隻route, 又買個switch 會無錢lunch

btw, Thx
隻mx5502 carousell 先千一二
又xbox 又Apple tv又smart tv都窮L
再唔係睇吓二手switch 隨時$50搞掂
電視用wifi囉 最冇影響就係呢個
xbox apple tv 副router 用LAN 線 接
過左一晚之後發現, 主router 係部電視後面, 但個電視機就自動連房router, 反而我房燈就連返主router
有無得用人手叫佢地揀返最近個wifi signal
same
我用asus 可以較轉返主router
不過佢prompt返話主router connect signal 唔好
我見連房router都有400mbps就算
各位ching 小弟最近想upgrade下隻router
睇中左兩個model 想大家比下意見
Orbi 763s 同asus xt8 x3

屋企環境大概係咁
屋企800尺左右
其中有兩隻可以用lan線連住
屋企用緊香港寛頻1000mb
美馬買router 有冇介紹
主router 係咪咁啱入左電視死角 係咁易郁下佢 移過少少睇下
請問如果用Linksys Hydra Pro 6E 做主機
MX2002 Atlas 6 做分機
咁樣work唔work 㗎?
可以呀 不過你預慢啲
2.4Ghz 600
5Ghz 1200
6Ghz 4800
唔該ching
用左AX3000 ASUS幾年
黎緊屋企升級2500MB
請問需唔需要再換ROUTER
想請問一下,係咪得linksys 既 router 可以 2.4 同 5g 分開用?
你唔upgrade 升完都係得1G 用到姐 無咩野既
Linksys 或者 Asus 都得
多謝師兄
netgear 都應該有㗎
係orbi 冇咋嘛
原來係咁 多謝師兄
師兄有冇router推薦
想問下 各位師兄,linksys 隻Hydra Pro 6E , 穿牆力勁唔勁?

700尺單位,3房,而加用緊N年前 Netgear RBR40 , 係間房入面 部 mini pc 長期得 幾十mb ,開門先有 百幾mb , 房同router位置相隔五米內,HKBN1000
而加想直接升一隻AX ROUTER,一隻打全場 係咪用呢d外置天線款好d ? 會唔會有咩好介紹?
穿牆搵返隻普通Wi-Fi 6
可以考慮MR9600
多謝師兄指點
師兄,想問吓如果同樣情況, 700尺一隻走全屋,wifi6,
ASUS有冇推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞