Router路由器 集中討論區(63) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
見佢呢排 插水價真係有古怪
be800你如果係用iphone就冇兼容性問題
wifi 7個多重連接模式技術MLO頻道佢係有問題
我屋企4部電話得2部連到(1部支援7,3部6e),連唔到既會load勁耐之後話你錯pw,然後我部s24ultra 連到但唔係個個app都連上到網
但如果你用佢獨立2.4ghz/5ghz,6ghz個2條頻就完全冇問題
講真wifi7用唔到mlo已經同無無分別

rs700s係戇鳩在唔畀2.5gbx4
be800佢由一出4999插到3500>3300>3000
1個10gb Lan 4個1g 2.5gb好貴成本咩

10g又幾多用到 組NAS
嫌佢太大 比唔上asus be98 高達模型盒咁
be98係佢3倍價錢但一樣spec
所以我覺得佢個組合好奇怪
唔知係咪預人再用switch插個10gb再分
請教黎緊準備升級2500MB寬頻上網
唔換靚D既 ROUTER既話
好似連有線駁去主機既網速都唔會上到2500MB
有冇平小小既ROUTER推薦
樓主睇嚟要update下個頭post
升級2500MB寬頻注意事項
牙石隻RT-BE88U正
be98 $7xxx be800 3k9 3k8

tplink真係人夾人 唉 堆spec 衰喺軟件fw
asus 係咪唔夾pccw 好似有呢個傳聞
唔知
要平點解要升級呢?
OK 100萬BUDGET
有咩選擇
be98 7999,be800 先3k
同一粒cpu不過tplink個sw廢到笑
冇,以前用ac86個陣冇問題
唔好老屈
唉 linksys 真係好襟 差不多3年 想佢壞都未

netgear rs700s有冇咩意見分享
是但攻頂啦
幾大廠揀部top model就得
我對上一隻linsys ax5300都係冇壞賣左,仲有隻netgear ax12係另一邊用緊
be98
係咪放caro
有冇可能係 手機果邊都未做好wifi 7
app 應該有好多都未處理 MLO嘅要求?
咁點解我換左r700s個mlo就冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞