Router路由器 集中討論區(63) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
不過香港都係貴少少有3年保
唔使特別去買水貨
差600$
800先岩

完全唔明點解要睇美水
router根本得強國版先平因為個rom加左料
外國版做半價就話外國買抵姐,平個幾百蚊值得咩
之前部linksys mx5300
如果想加多部組mesh 有線連接應該加linksys 既咩機好呀 5501?定4200?!定有冇其他選擇架🫡
配返三頻好啲4200 / 4050
想平就搵吓二手好抵玩 五六百蚊搞掂
黎緊搬新屋

500呎個上網會裝係廳 有走廊 間書房係最入 ,又想係書房打機 部PS5 會擺廳

應該點簡個寬頻Mb數同埋用邊個Router 好 , 好難驚入到書房會好慢

唔該咁多位大佬 ,
岩岩睇美馬😱😱😱半價咁制好吸引🤩
一係就xt9 好平
但兩腳火牛😐
返到黎自己配火牛好易姐
用普通轉插得唔得架🤭
去黃金配?
轉插定變壓
諗緊買et8定xt9
其實需唔需要wifi6e
要一隻咁XT9 定AX86U Pro ?
最尾揀左呢3隻 for 2500m 大家比少少意見thanks
linksys Hydra Pro 6E Router
ax86u pro
TP BE65 我知呢隻你地唔recommend,但換完幾年唔洗換,上網睇可以食盡2500m
唔係一pair行MESH唔好要XT ET系
要番AX一隻過,firmware同hardware穩定d
TP-Link 你確定換完幾年唔洗換
如果你主要係wifi 裝置就Linksys MR7500, 要lan 都2.5G 就Asus GT-AX6000
我唔識TP link
其實想用番asus WiFi 7 但好似太貴
知唔知asus同linksys 今年時出類似archer BE 9300 呢d 入門WiFi 7
巴打覺得mx4200x2好定asus xt9好呀 thx😁🫡
我淨係聽過 港燈 嘅電會推得快啲
自己換隻牛都唔係咁難, asus 隻牛又唔係咩特別spec
你想兩隻router 係aimesh 咪86u
想一對mesh 咁咪xt 9
你講普通 router定mesh router?
你意思一個桶咁為之靚仔?
已經直接買左XT9 ,唔care budget 就GT6

利申:窮L
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞