Router路由器 集中討論區(63) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
啱,所以XT9 算數

https://dongknows.com/asus-zenwifi-unveils-powerful-zenwifi-bq16-pro/
我反而對上面有巴打話港行做緊7999呢對有興趣
除開兩隻都「只係」每隻4000
佐天線超多,而router / satelite都有雙10GbE,可以打包做埋switch仔,好實用
港版應該係雙5GHz嗰隻非pro,就算未有6E嘅device都有足兩條160MHz用,而又可以開條320MHz轉頻俾 6E/7 device,成件事應該會幾平衡
計spec 係xt9 好啲既
6GHz 雙頻得美國有得賣啦,得美國先開全頻6GHz
呢隻係wifi6咋喎唔係6e喎
就算6e都係最高出1700-1800Mbps
你想食曬2500最少要wifi7
其實我覺得暫時咁分band係仲好
無咩人真係成手6E/7 devices,所以仲留兩條骨幹俾5Ghz devices用個體驗仲仍然係會好d
而且wireless backhaul的話我懷疑要用6Ghz做係未必會好
俾你搞到忍一忍手 唔敢買xplink be550
你可以買黎玩下既
上網check過得csl網頁有寫幾錢
問過暫時都係for寛頻客 每月租
無得獨立買…

有冇消息幾時會有?
佢有真價架喎
喂屌原來唔係一對7999,係一隻
可以著番條褲了
咁不如屌隻be98
啫係ax86u pro 出唔到 ?
本身以為四千打包晒WiFi 7 AP+ 10GbE switch仔算好撚抵
但佢根本係一隻 = GT-BE98但閹走d野
Wifi 食唔哂,但行到160hz 都有1600/1700mhz ,夠用既
160mhz , 1600/1700mbps
喺街一路行一路打 唔知搞緊乜
唔好意思 想推一推
睇佢點諗
有冇lan 線入房?
1G plan 夠用有突啦
如果得wifi 連入書房就可能要mesh
如果書房見到有Lan 位 係咪可以 裝果D咩2X 1000?
你想分開2邊咪揀2x1000
不過你問得都係冇咁嘅需要
其實打機都係係廳用PS5 係咪一條1000加 Mesh 房應該都夠睇下YouTube 之類
唔該晒大哥

網上行同HKBN係咪睇邊個價平就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞