Router路由器 集中討論區(63) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
好撚大獲搬完屋冇得直插
用左Mx2002射一舊入房試用ps5打機
插線定wifi都係下載有5 6百mb
但係上傳得2-4mb
然後試左兩隻game既online mode
都話錯誤唔撚俾我online
係咪真係正常冇撚得救
已經唔奢望玩咩對戰game啦
共鬥都玩唔撚到點死
linksys 我都試過有更新完炒左os連唔到上網要換新機,我朋友個部都係
PSN 既問題…我PS5 直插有線upload 都可以得幾Mbps
有得刷rom咩 玩到咁盡
原廠自動更新完出事
完全連唔到上網出紅燈
上左原廠比佢試左都唔得一換一左盒全新
嘩 保養期內 早知搏一搏 一換一mx5300
佢換返同款比你咋嘛
btw今代netgear rs700s 個系統反應快左好多對比rx12
5xxx你真捨得
5700解決到問題就得,都只係比多少少
linksys 啲旗艦機真係麻麻
反而個啲咩mx4200 又真係唔識壞咁 個期連登吹奏mx4200 幫屋企人同朋友換過幾隻 3年幾咁耐都無投訴過有問題
自己屎忽痕走走買mr9600 成日斷 最後買返mx4200 用到依家都無事
Mr 外置天線四四方方 好難找成枝定海神針慳位
linksys velop
netgear rs700s前面得燈 好浪費哂

如果似 AmpliFi Alien 就型

velop 7 如果齊2.5gb port wan/Lan 有usb3.0

可惜 2.5gb wan+ 1g lan×4 唔需要流線型細細隻 比番足料就得 mx5300咪一樣唔阻地方
用緊amplifi Alien
有時會無啦啦斷線(幾個月一次到),要reboot
應該係咪細隻過 mx5300
想問下美馬買隻xt9番黎香港用係唔係岩用??
剩係加個轉插就得?
另外想問下有無d 靚仔d 既router
好似orbi /linksys果d 打直咁
XD XT 果啲咪內置天線
望清楚先喇,得雙頻6ghz都冇

呢隻wifi7 mesh香港出左7999
呢隻咪姐係MX8400 WiFi 6 AX4200 黎,唔係WiFi 6E
見到ET8 兩件裝 amazon 279.99 usd
依個抵玩啲??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞