Router路由器 集中討論區(63) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
我想問下
ASUS 無行貨LABEL, 外盒寫英文+MIC
但係S/N可以搵到有保
係咪都安心係行貨?
原來係咁!咁其實我應該買隻新架啦喎
你係邊度睇到係條mesh link 斷左?
asus 唔太熟 有冇得set mesh 嘅channel果d
我見唔到有MX10600
其實如果你隻4G router 4G sim 個part 無問題既話淨係當佢4G modem 咁用, 再另外買一套mesh, 咁樣仲好
優惠完咗
XT9而家都399
本身有隻4200 ,所以要多隻就夠
試過AC68U + AC86U + AC88U 用咗年零就開始唔多穩定,
之後3隻AX3000 叫做穩定啲但唔多夠快,
再年零換曬3隻做AX86U 就穩定又夠快

最近轉左2000m寛頻
但係我隻tuf ax5400好似冇2.5gbs既wan
係咪要用ax6000先得?
想請問ASUS AX86S同 AX86U 而家價錢唔係差好遠,應該買邊部好啲?睇Spec 係AX86U 勁啲,但見推薦List係推薦86S, 所以想請教下
差唔多錢就 86u ,甚至可以望埋換咗 cpu 既86u pro
差唔多價錢 spec 又勁啲 當然AX86U
凶宅AX86U 之前劈到落千三
係, 雙10gb 連wifi 6e , 兩千蚊only
想問下巴打們
我啱啱搬 300呎左右
router 會擺大門 用hkbn 1000m
淨係廳用 全wifi 唔會插lan
都係電話 ipad ps4 … notebook 電視果啲基本野
條女睇劇唔lag 玩下電話 電視youtube 咁
筆直1000 其實係咪鳩買隻wifi6 都得?
大佬們有冇推薦邊款?
想問係咪平平地買隻Linksys MR7350 都夠用?
因為都一次連8-10 個device 會唔會好唔穩定?
假設覆蓋到嘅話 係冇問題嘅
除非你果d devices 長期好大loading
覆蓋就應該冇問題啦個廳細到得百零呎
Router 同用都係晒廳 訓前用果一陣就由佢啦
都係普通打下機睇下劇 應該唔大問題
唔該晒巴打先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞