Router路由器 集中討論區(60) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
Asus XT12 澳洲做緊1200Aud 2 pacl
大家好
廳部router 開始舊
本身用大廳部router拉線入房
之前比電腦打機用
但係家陣少打機
拉入房條上網線又唔想哂
想買linksys 組mesh
請問買5400定 係買4200比較好呢
謝謝
有線就MX5502
請問atlas pro 6 哩隻好嗎

紅點router位,單位7xx尺

用緊Orbi Mesh rbk352,但尾房收唔到

有無解決方法?走廊無位駁到分機

係咪只可以買多部分機 但Rbk352 買分機 好似都要$9xx / 定係換過set會抵d +解決到?

睇過rbk752, rbk852,但好似分別不大
請問在日馬買RT-AX86U水貨回來用, 有無問題?
多謝巴打們意見 最後買左linksys mx8400
想問吓Rt ax55定 mr 7350好
3層放哂同1個位應該可以
應該冇 係要轉火牛?
要功能asus
要簡單就linksys
上753/853啦, 成日有人話3 房買2部就夠真係好懷疑佢地有無住過
2千幾蚊買左對Linksys 穿左牆駁lan線都成日變紅燈斷signal
屋企依家用緊 asus xd4 ax1800 ,想買個新嘅放喺房駁電腦,想問吓有冇介紹
Linksys 不了
最近想換router 用緊果隻Linksys成日轉紅燈勁煩!所以想換asus

睇啱左gt6 咁上下價位買到xt12
唔知邊隻好啲 比啲意見
用黎打機上網多都係
買多粒xd4?
試下更新fw
試過啦 我都唔明點解插lan 線佢都變紅
變紅係冇左wan
唔關mesh嘅連接事
2個可能性就係 router真係神神地 or modem/isp果邊有問題
入app 睇主副機係肯定用lan 連線?試下插分機其他lan port, test 下lan 線定分機lan port 問題先
請問XD4普通上下網,睇下網絡電視夠唔夠用?
我都想買三隻黎新屋組mesh
有冇人知router maximum number of sessions has been reached 係咩意思?點解決好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞