Router路由器 集中討論區(60) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
香港2000呎就貴者 而家連登走向國際
巴打買左邊隻

想買5400
有冇巴打已經買左wifi 7 router
好似得TP Link講左8月尾出? 牙石發佈左,但未見幾時賣街,不過一出應該勁貴
我個router 成日降頻得1xx mb
等電話有wifi 7 一次過換
降頻咩牌子?
AX88 已經分開2.4/5gz
reboot完一開始行足,之後用用下跌返?如果係搵返代理保養啦
應該係鎖唔到頻段 跌落40mhz 或者同人搶channel
用左幾年架啦 由佢百幾mb用住先算
天線係咪同地面成90度係最好?即係向上垂直
1層係
多層就可能45度會好d
想限用幾個鐘就斷網
asus個種係要手動開番
想搭單問問8 port managed switch 有乜牌子/型號推薦,要做到 link aggregation 嘅
想問下ASUS RT-AX86U Pro個火牛接頭係咪5.5 x 2.5mm
Router通常係2.1 不過2.5都通用
請問下,用緊1000mb寛頻
啱啱新裝linksys AX5400得90mb/s
係咪有咩setting上要搞?
google過下要分開2.4/5ghz
唔知關唔關事,或者有冇教學睇下點set法
要換番cat6?
modem去routor果條就係linksys跟機送果條線
90MB 正常
90Mb 99%網線問題
即係兩個都插到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞