Router路由器 集中討論區(60) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
呢兩隻機唔同chip 做mesh 效果會差少少
想問鳩野
Linksys點登記保養?
佢香港官網登記唔俾人入香港電話號碼
Asus Rt-Ax3000 v2 $999 同 mr7350$ 620 點揀好
直接拎單同部機去牛頭角換就得
利申換過
明白,唔該晒…
屋企2層,每層1000尺 多主力牆,買邊個mesh 好
拉線行AP就最好
Mesh 可能要買幾部, Linksys 性價比高
應該用邊隻會好啲?
用返56u?
Thanks
有無AP唔洗controller都可以自動轉收得好D果隻AP?
用緊1隻,有D位差少少,想加多隻
大部份新既都得 ruckus/aruba 都有行unleash virtual controller ,再唔係平啲 unifi 都唔洗 controller
睇自己啦
功能setting多就asus
簡單就linksys
打算放工落心水埗買2樓推介其中一款 (睇下邊款有貨
Asus: RT-AX55 / RT-AX56U
Linksys: MR7350 / MX2001
D-Link: DIR-X5460
Netgear: RAX20
想問下無線網絡卡 插pcie的 wifi 6 1000m 一實心牆 350呎
可否推薦一款俾小弟 謝謝
睇落aruba幾好,反而unifi唔少人話有問題,可能user多D
屋企400幾呎 擺緊apple time capsule做wifi.
但係router隔離房就收得好差 係咪裝homeplug最好 有冇咩牌子介紹 同埋其實同extender有咩分別

感謝
買mesh啦

Cyberpunk 一分鐘裝完
Time Capsule

不過我係廁所收得差,次次屙屎都要轉2.4Ghz個ch先勉強上到下
asus ax86u pro 同ax86u 除左cpu upgrade左,仲有無大分別,
推薦買邊隻好d?
啲人比較過就係你寫個分別
不過都係有新買新
差幾舊要pro算
屋企500呎

睇中linksys mx4200
請問夠唔夠做
唔該巴打
係咪一件裝都夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞