Router路由器 集中討論區(60) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
如果係 isp 拉既 cat5e ,差極都過到 cat5e minimum 既 唔肯做可能係其他原因,例如佢唔想搏
原來係咁 thx
想搞4K直播有冇好嘅ap推薦
直上Ruckus
一萬內
完全唔識sorry
Ruckus/Aruba 都得
行stand-alone
無知一問 最近睇緊ASUS TUF AX3000 V2 8舊水抵唔抵買 定係 ax58u $1000

利申想ac-66u b1 upgrade
買左ASUS AX5400

換完之後collect到但佢係咁話detect唔到條WAN線

但我已經插好哂,想問下個原因會係點

我插緊條線用cat5e,上一部機用RT-AC68U
有冇人用緊google nest wifi pro?
重開modem等下
有冇巴打已經裝咗2500 MB寬頻,但係部電腦係i9或之前嘅U
因為我見佢原來有最低要求要第10代或以上先至可以行到上2000
所以依家個情況係download唔過1000
但係最搞笑係佢upload可以行得盡可以上到去2300

係咪只能夠換電腦
你講緊 i9 定 9th Gen Core?
照計唔會有呢啲問題
你不如睇下啲綫呀 router 呀有冇問題先?
Router同線都冇問題
因為我插線落去部MacBook Air M2 可以行得盡上下2300
Sorry原來我打錯咗
佢嘅最低要求話要i5 10代
黎緊轉1000m寬頻
本身想要asus ax56u但停產
ax3000又好似貴咗啲
想問係咪得番ax53u/ax1800 hp揀
想穩定上網唔斷線 要求唔高
AX56u 同級 MR7350
師兄玩野定盲?
Ax53u廢的
應該會跟上面個巴打推介買7350
但想問下依家用緊hkbn提供個router有個位比我插條寬頻電話線
但7350冇位比我插可以點
寬頻電話線應該係插落去 ISP 畀你嗰個 modem 上面
詳情你問返 ISP
7350 後面插HKBN router
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞