Router路由器 集中討論區(60) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
m 系列估計會好d
不過比較少人買嚟試
我自己覺得係關個openwrt firmware 事
調返轉用無咁多loading 應該會好少少?
外型幾新潮
價錢都幾抵
但係都仲係mtk 晶片
要試伏
就係DDNS 啲function 用唔到 (淨係比用自家qnap ddns, 唔support 其他)
先咁頭痛
如果最主要既DDNS 用到,依隻野就無得彈
番香港三個月,插sim卡用嘅router 可以點揀?
FGW3000 Linksys 5G 都抵玩Carosuell搵下
想買ASUS AX86U, 應該買行貨定水貨
唔怪得我睇唔明
問題就係我唔止一隻nas 要出街
點解會負評?放負果位可以解答下嗎?
同一條key 可以重覆set 咩
返去睇下先
師兄見到係新定二手?
全新 有包裝

近DMR泛音
M15 呢啲wifi 6黎講太慢無人買
我筆直有限同埋唔想揀強國牌子覺得D-Link幾啱我
屋企用緊ruckus r500 unleashed
慢係慢少少
但好撚穩
因為d link 多數用mtk chip
以前嘅經驗係明顯多d問題
新一代 唔知 可以試嘅
上網睇緊台灣有講係有d 問題
可能真係關粒chip 事
睇黎又要再搵
屋企有部RT Ax3000, 黎緊要搬
想問下買mesh 係咪都要買返ax3000 標準先得?

另外有兩支天線比貓整爛左,而家so far 用到冇野
之後搬左都係單層 加埋用mesh 有冇影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞