Router路由器 集中討論區(60) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
有時房開左冷氣廳無開無理由仲要開住門嘛

而家set左80Mhz 閂門, 開下game同stream睇下仲窒唔窒先....真係無辦法就買多個aimesh
岩岩80mhz再test多次...
download 150 upload 239....好神奇
睇落唔淨係門問題啦
你本身個擺位就係收得唔好
唔怕慢就建議你bandwidth 有咁低set 咁低換穩定性
有冇咩平價vpn router 推薦?
脷伸,喺香港以外ott必須香港ip
冇寬頻線,得4g broadband
屋企用咗Asus ZenWifi mini XD4年幾 依2日廳果部壞壞地connect唔到房部主機 不斷閃藍燈 拎入房放咪一齊又用得返 拎返出廳又唔得 已經reset過幾次一樣唔得 房同廳隔2封牆 有冇高手知點搞
請問我而家用緊Linksys E9450,
月尾轉寛頻 網上行2500mb, 想換新router夾返,
本身屋企 客廳入細房1條Cat 5線已經斷咗,線槽太多線拖唔到新線,而家房內喺用WiFi 連Pc,
如果呢個情況應唔應該轉用Wesh router定係 用返傳統款 就夠?

咁唔係擺位差 收唔到咪閃藍燈?
你覺得wifi 連pc 夠你用咪夠
你滿意依家個wifi 理論上你轉2.5G wan router 體驗唔會差左
買返嚟之後一直都放果個位 依2日先收唔到訊號
隔左幾多牆?
佢變弱左但又壞唔哂 唔知保養受唔受理
2封牆 唔該巴打 我問下有冇保養
xd 4 年幾
應該係1年幾? xd4 應該係model嚟
新手 7 百呎左右
平價mesh夠唔夠做 唔打機

atlas 6 同rbk352 夠唔夠? 定3 部好d?2隻brand 邊隻好
要睇你間隔擺位,擺得好就可以兩隻,亦都可以試左兩隻唔夠先後加
想分機速度快啲就atlas 6
請教下,本身用緊asus 4g-ax56 用sim card上網,最近搬咗屋,終於拉到1000 MB寬頻,但係插router 上唔到網,想問吓係咪要買過隻?
有冇wifi 7 router推介?
Tplink
收到,等下先
試下 reset 個 router 重新 set 過啦
始終光纖上網嘅 setting 同 4G 唔一樣
跟住將個 modem 斷電再駁返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞