Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
玩喇叭一定同soundbar有距離, 有budget有空間同有心玩既就直接喇叭
今代真係冇咩特別吸引, 玩上代平貨抵好多
冇啦...都係樂富UNY同APITA, 5月頭就完左
咁就睇你係咪一定要行貨, 依家行1000都萬3既話我自己就會買水1300x
同價我會簡Q800B set, 最主要係9500s都有upfiring driver
巴打有冇聽過formation duo+bass 加埋就35000同成套600差唔多
主要係話fix咗eARC PCM 7.1個bug
https://www.zhihu.com/tardis/zm/art/616701493?source_id=1003
殘體字注意
search eARC個段寫話q990b xbox pcm有問題
揀 Polk R 系
將啲筆直擺落AVR 同Sub度
Sub 揀DN10 /12
咁平既
我都諗緊買2000樓下soundbar
睇左Denon S217 同 Creative Stage 360
買水貨真係個好大既心理關口, 雖則行貨用2,3年都係會壞
我覺得還好...
JBL 9.1我同代理傾過, 懷疑係hardware問題佢都叫我自己抬個soundbar上去荃灣 (結果佢冇拎上去, 問過廠話係電視問題冇得搞)
我冇車, 要抬支soundbar過去除咗的士可能得之外都唔知點搞
Call VAN幫唔幫到你?
話說見到個個都去搵 Mr. 咸阿咸生, 剛剛上星期勇闖咗好多十年無去既有蛇大廈,發覺都好多其他牌子野睇。
都得, 唔知如果真係要整我駛唔駛自己去攞番屋企
anyway而家都過咗保養了
其實拎過保或者水貨上jbl代理係咪都係比人㩒住搶
未試過, 不過會都正常
聽個fd講佢用平價sony soundbar之試過壞咗, sony會派人上黎check, 之後安排抬走維修定唔知換另一個俾佢, 再送埋上門, 全部冇收過錢
Sony維修出名好,所以電視我一向都揀Sony,不過soundbar聽呢度啲巴打講就麻麻地,除咗有信仰無咩人會推介
samsung soundbar減價快, sony除咗ht-a9有特別需要而買之外好難叫人2萬買一set
最近買左部X80K想買條soundbar睇戲,budget $5000左右,求各位推介
LG OLED evo C2 55吋搭LG S75Q呢個組合o唔ok?
定同價位soundbar有其他推介?
師兄請問,bose 300 同Samsung Q700b比較,有冇建議?
JBL香港代理由上兩年賣大陸貨開始我已經覺得有冇代理都冇分別, 所以我完全唔會抗拒買JBL水貨, 加上依D細代理都預左唔會有上門維修

香港大牌子既soundbar全部都係上門維修吧, SAMSUNG都係
Q930B or Q990B清貨陳列品
屋企梳化後面貼牆,係咪無需要買後置喇叭?
入門級的話可以試埋s517同q700b, s75q既atmos效果會比較一般

如果可以加budget的話都係推薦買番一套有後置既setup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞