Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
[url] 屋企豆潤咁細, JBL 隻sub 真係好巨型
開LV2, 3 已經夠哂力
由S216 升級1300 真係兩個世界 [/url]
URL
巴打C2用成點~
Q600b+9200s新手黎講抵唔抵用呀同埋咩價錢合理呀我係用Sony x80k電視既
Q700B + 9500S
Q600B好似易壞
直上AVLIFE Q800B+9500S, $4480
好,打去問問先
有無震到樓下同隔離d 主力牆?

依個好多人怕一條soundbar 都會震到樓下同隔離
暫時未有投訴
Feel到個地下微震就唔敢再開大
去淘寶買返for sun 既木墊, 同埋通常係feel 到震sofa 唔係震地
買行貨?想知係咪大陸版
請教下for sun 指係咩? 梳化都有啲, 但唔係好誇張, 關唔關係布梳化事
行貨, 唔係大陸版, 用到chromecast

雖然我網上見到大陸版好似update firmware係同步, 分別唔大
話說我用JBL 9.1咁耐都冇用過chromecast, 不過我用iphone (但其實airplay都係冇用過)
我自己用s216時有時都會連藍芽聽歌
而家直接開kkbox連chromecast 我覺得方便左好多
想買tidal 黎聽下有atmos既歌,睇下係咪真係有分別
電話射嘅chromecast未必播到atmos, 可能要專用播放器或者電視有先得
多謝提醒
佢jbl one app可以直接link到 Tidal,我諗咁就應該出到atmos
買三叔電視,可以加2000蚊買埋三叔Q700C,各位大佬覺得抵唔抵買,或者呢個價錢有無其他更好選擇
入左部Sony A95K, 原先諗配A7000, 但試聽過JBL bar1000 想轉呔
JBL 1300有app真係好
好奇問吓, 巴打用咩電視?有冇咩連接問題? 因為網上好似唔見有人講有問題, 諗緊係咪software做得咁好, 同Bar 9.1對比起一出個時好多問題完全唔同
我用panasonic, 幾前年model重要無eARC
基本上插哂線,一開條bar已經自動連哂sub仔同2隻後置
開埋個app, 連wifi, update firmware
電視一開netflix已經出到atmos
做埋calibration 搞掂哂
打錯 係for sub 既 隔音板
Hw-s800b 係靚過Hw-q700?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞