Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
放唔到後置係指冇電線定係暫時抽2舊出黎放無線後置都唔得?
冇電位同冇架放
又唔想放2個座地架係後面
其實玩, 除咗睇 C/P ratio, 重有UI/UX 同value added。

當然我對Sonos低性價比呢層,係事實
如果Connected Feature用不上,真係唔好買
買左A95K 打算會買JBL 1000/1300X
會唔會有解決方法
你唔會知佢會唔會發生, 所以冇得咁問, 真係有問題先可以troubleshoot, 多數都係cec or handshake問題
新系列都唔見有人話有咩特別大問題, 行水都係有冇保既分別
其實就算用AVR 都有問題
我LG C2 夾 x4700+ ps4 都出事 會咬死PS4 轉唔到 其他input
熄曬啲input device cec 多數咩都無
係煩少少自己轉input 啫
我全熄CEC用harmony elite 都好方便
用緊X85J夾Q950a
試過無啦啦有一段時間成日connect唔到soundbar
要reboot電視先連得返,隔一晚又要reboot一次
之後大概估到係system update問題,隔一排電視update另一個patch就冇事
so far試過兩個patch有事
想請教下 LG c2 同 LG sound bar S80QR 係咪有得電視同sound bar 同步播🙏
如果唔易壞我買水貨算數
平3000蚊
尋晚試埋個9500後置,4千幾蚊呢個價位真係冇得輸,而且我公屋用岩岩好,我屋企人已經話地都震,再勁既話應該會俾人投訴
Amazon 3舊水美金
值唔值?

配S系短soundbar,枱面夠位擺埋呢隻sub
Q系嗰啲bar太長,要另外搵位擺sub有難道
JBL bar 1000係要用個時拆左右兩舊野出黎做後置, 用完插番入去充電, 你有冇位擺?
*難度
有梳化墊住
照你咁講JBL bar的確係最好選擇
太遲睇到,已經買咗
好過無
如果電視用緊Sony A85J
夾條sennheiser ambeo plus 會唔出事?

Sony 原廠試過唔係好岩
竟然真係有insider
soundbar感覺上重視包圍感/音場多過音質?
rtings個test有冇講音場闊唔闊之類?
Sorry新手乜都唔識
音質真係有難度 始終單元細 佢又要做大音壓
而且 解碼晶片成本問題更已經 無得同 AVR 比

第二隻
除左有SONY依4個字既信仰加成之外都冇咩可以講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞