Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
唔該step巴
想搭單問我部電視係咪都支援Dolby Atmos?
睇返d資料又好似冇提過

btw見到LG SN7CY都唔差
但s517係咪完勝sn7?
s517有SUB, 我覺得完勝
QNED 係LG MINI LED 咁新 一定support
Sor
佢 淨係寫到支援dd+
但串流都應該可以EARC回傳俾sound bar
Netflix 個啲Atmos都係dd+
基本上電視有eARC, SOUNDBAR又支援Dolby Atmos, 就OK
QNED81唔係MINI LED黎, 只是EDGE LED
QNED91就係
LED 佢唔係用nano ?
不過 qned佢應該唔會再出
QNED81加左量子點膜
NANO沒有量子點膜
唔係, 你部電視本身唔support atmos, 要加player先出到

即係你用電視內置app係唔會出得到atmos, 最簡單係買部apple tv or chromecast with gtv直插soundbar hdmi in, 然後arc to arc咁出番電視
sn7cy就無謂買啦, 已經係兩年前既產物, 佢既新版係S75Q
q700b/c, polk s4, edifier b700
試下factory reset
1. 可能個價流既
2. 今年新型號已經出左, 上代清貨, 清晒就冇
你個型號係咪有問題, 連google都search唔到

一係hdmi一係就optical, 點會兩邊一齊插, 電視有arc就用hdmi, 冇就用optical
就咁一塊係唔work的, 你只不過連埋塊板一齊震, 起碼都要係底加防震膠墊
有budget梗係買旗艦, 廳200呎定納米樓200呎先, 如果係納米樓我怕你搵唔到地方放隻sub多d
成間屋加埋共230呎
當個廳有100呎
遲D裝修會留位
會唔會震到比人提訴
見誠哥舖頭有款JBL 5.1 聲到7998減到2998
抵玩?2邊可以拆出當後置
係, 普通soundbar hdmi都可以passthrough, 冇野出9成你source setting有問題passthrough唔到

projector既arc基本上唔重要, 因為冇人會用佢黎做source, 你買到廿萬既nz9都係冇arc
冇, 只係sub 10吋vs12吋
睇你要求, 千令蚊叫做d聲清晰過電視喇叭咁
其實有volume既, 大細聲可以較, 依個size多數都係open setting, 放得落買旗艦當然冇問題
一房setting
不過我認同有筆直可以買貴啲
有冇人對後置會放埋係條bar左右就算?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞