Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
JBL 1300 同 1300 X 除左個subwoofer 大小唔同之外 仲有冇分別?
去sound united 招S217特價啦
想問下,就算投影機冇Earc/arc, Chromecast插soundbar hdmi in,Soundbar 插 projector 係咪應該都會有畫面出?
Optoma 4k 38+ 同 denon s517
1個星期有冇貨?
3日內
我見price.com行貨要$15380
avlife做緊優惠定係你連電視一齊買?
你要去問先有呢個價錢
OK THX
好聲過edifier?
想買隻JBL
一買係唔係應該攻頂
細屋200呎
聽歌未必
Edifies 係正統2.1
試Sony唔去佢個毒氣室咁有趣既?
頭先去生命聽左係定位同低音好左,但人聲好似無wow既感覺。會唔會係因為現場問題呢?
人聲 會唔會距離太遠
可以set + center level
但 sound bar中置始終好快到極限
都有可能係離太遠,對比平時遠左一倍⋯
如果位置有限,你地有無試過放Sub仔上電視檯面?
買幾粒野墊底
IKEA 神板都得
ikea神板即係咩?
新手想問q800b ,9500s+sub都長著左藍燈,但唔識出聲。。禁係有無連到
木針板一塊,避共震一流
5千零筆直有冇咩型號推介?想要有後置的
之前聽過個fd既q800b都幾正,唔知仲有冇性價比更好的
希望有師兄可以幫手解答,我電視同soundbar會同時有聲,每次都要mute 咗電視聲先用soundbar,而且soundbar 唔可以用電視遙控較大細聲。我Check 過電視HDMI setting 係唔當soundbar 係ece 設備,咁嘅情況係咪無得搞,定係我set 少咗D野?

電視型號:sharp aquos-tvx19b
Soundbar: Sony HT-RT3
連接方式:HDMI and Optical digital audio cable

三星已經極高性價比…
點解會插兩邊?
你部電視有冇hdmi arc?冇就插optical然後電視set optical出聲
請問有無師兄知點解Yamaha yas-209成日突然間會有d提示聲?
一開始以為要更新但更新完都仲係會有
仲愈嚟愈頻密
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞