Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
Yes..等左好耐…
Bar 1300 貴多2k O 我 budget…
巴打LG B1滿意嗎?
之前試聽1000已經覺得好正
我買1300時,同1000只係爭唔夠1k, 所以直上1300
我屋企細, 其實1000個size會fit啲
不過而家都開心使用中
因為買左部A95K, 起初一味諗會配A9000, 去到show room 比較兩者, 明顯地Bar 1000 感覺強好多, 但此終有個忍優, 之前聽講Sony TV 夾Bar 9.1 好似有D問題, 唔知師兄你知唔知1000/1300 夾Sony 有無之前D問題出現?
thanks巴打 最終聽你意見買左q930c 今日收貨
Sor9 , 我用panasonic, 所以答你唔到
但好似之前有巴打講bar 1000個firmware 改善左好多, 同而家有埋app, 應該無乜問題
詳細都係等其他巴打解答
我都無乜聽過bar 1000有問題, 希望真係無問題
想請教下巴打們,依家用緊Yamaha yas 207 sound bar連subwoofer,用左幾年都幾滿意啲聲同bass。澳洲依家Bose 600做緊特價$2000蚊港紙,心郁郁想upgrade,但又擔心Bose 600冇左個subwoofer會唔會差好遠? 請賜教
想問下師兄有答案未,同問
請問喺邊度買
請教一下,梳化貼牆係咪唔建議裝後置?
定裝係頭嘅左右都得?
諗緊Q800B定Q930B
後置擺sofa 兩邊 單元向自己就可
想請教吓 Q990B 同 JBL bar 1000 點揀好
好似bar 1000低音勁d?
1000低音勁好多
屋企唱K最平要點做?
如果正係放到100cm既soundbar 推介邊條好?
暫時知sonos beams2 同bose 700
我見多數review都話
Q990B 包圍感強d
Bar 1000 低音就實d
我自己就覺得1000各方面都贏哂
不過都係去試聽下先知道邊條適合自己
如果有得試聽兩款最實際,去AVxxxx 試聽晒比較下
想問下各位巴打配線既問題

話説用緊q990b+q60a電視
因為q60a得2個hdmi input
一個earc既hdmi位已經連左sound bar同電視

所以想問下
如果我仲有ps4同chrome cast 既話
係咪應該要買個個啲4in 1out個啲hub去加多啲hdmi位落去
但用呢啲hub又仲食唔食到個earc個邊sound bar 既環繞效果?

麻煩晒
Q60A唔係兩個HDMI 係側邊 1個係後面咩
同埋990b都比番2個HDMI input 位你
冇咩需要買hub
如果買LG G2 55”,平平哋跟LG GX3.1 夠唔夠做?
C2跟嘅 lg sn4 其實用佢定用c2出聲好呢

另外裝機佬幫我sn4用光纖駁落c2 定用hdmi好啲

因為AVLife無晒貨,如果去買水貨其實有無問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞