Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
Av life應該有
我就唔清楚啦我鐘意好多重低音,samsung比唔到我
https://www.zhihu.com/question/55103492
殘體注意
我睇完終於明dolby MAT 2.0係乜同xbox atmos點解eARC駁samsung soundbar有問題
sounbar計wow
Avlife有display
soundbar 都俾唔到你
自己買金蛋或者subwoofer 玩下
無影響,安心買
咁應該得JBL 同Polk隻10 吋先夠你食 式者玩Avr 駁有源sub
咁明白點解咁多人都要買shield tv pro 黎聽truehd
佢下面話Q990B fix咗dolby MAT 2.0 eARC問題
但我都見人講過話打機個時set LPCM的話有某d情況下後置唔會出聲
幾年前搭samsung電視買左Samsung soundbar Q80R
依家SONY電視送左條 HT a3000

應該賣走邊隻bar
睇spec好似舊samsung好d. 用得都滿意
各位我有一事想請教!
我現時用緊電視55XR90K 配receiver Onkyo HT r393

我以電視接hdmi(2.1) 入receiver出聲
但發現有小小聲畫不符(聲快過影像小小)
想請問有無方法可調整?

感謝!
應該會有audio sync之類嘅setting將聲delay少少出
畫快過聲就應該冇得搞
感謝!試試先!!
岩岩轉左sony tv 之前用開條soundbar唔兼容
平時打下機睇下戲咁 有冇啲入門級嘅推介?
咩電視唔講
有冇earc 唔講
咩筆直唔講

Devialet Dione 啦
消委會都話冧巴溫
sor 唔識規矩
50x80k
有earc 筆直2-3k
單支喇叭入門有咩推薦? 放唔到sub仔
兩千蚊筆直左右
係咪得LG SN7CY 同 Denon S217?
邊支好啲
想問下 q800b 同930b 會唔會差好遠?
差一千我諗住買q930b,而家avlife做5480送後置喇叭架。唔知仲會唔會再減
217啦
放到後置低音就Denon S517,放唔到就S217
近日買左LG SL4
電視用緊sony
用光纖線連接既
發現播片YouTube/Viu/Disney+
聲音間唔中(3-10分鐘)會疾一疾,斷左半下咁..
畫面冇問題, 係聲先會疾
但又冇其他雜音或怪聲
知唔知係咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞