Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
一出既時候依口價唔奇, 不過soundbar過一排就會跌價, 唔急都可以等下
真係要再平就要等清貨, 即係新一代周街都係既時間, 最平既就係大舖陳列品
陳列品都係過唔到心理關口,如果想買全新仲需唔需要等下,定呢個價入手算
唔知電視自動會點, 我覺得set passthrough好d
如果係ps5 setting度較用緊音響->7.1 pcm
xbox的話好似要download dolby app再set打機就出到atmos
JBL bar要兩三年先update一次, 我估冇咁易跌價...
今年堆soundbar水貨唔似bar 9.1咁要用大陸app setup, JBL有自己app, 所以分別係得chromecast, 我覺得水貨都ok(反正行貨都唔知佢會唔會突然間賣大陸版...)
黎緊7月入伙 就係想睇埋佢口價係幾多先決定邊隻
5000鬆啲就有930b 做乜仲買q800b
去咗咸片生命試 soundbar

Samsung Q800B + 9500S
見到後置實物先發現咁巨型

LG S80QR
可以用埋 C1 做中置,但後置又要多個 wireless box 做連接

兩者同價,點揀好?
利申用緊 LG C1
Sonos sub mini唔係只俾加一隻?
原來後尾係for 兩set見到了
邊到有咁平price.com都見要6k幾
我考慮緊q800b, 想問邊間買?
其實都急急地, 一路想升級,但有條s216用住先, 所以慢慢等。。
但早幾日條s216無啦啦燒左, 而家聽電視喇叭
呀...我知邊間咸生,想問q800b + 9500s 做緊幾錢?
請問邊個商場有優惠?
HT-A9 for sure👍🏻
990c而家買好貴, 990b個價好好多(不過我唔知仲有冇貨)
知唔知Q700B 咸生做緊幾錢? 有冇後置優惠?
同q990b 差 $2300, 都幾抵...
想玩實體家庭影院目前決定b&w 603s2+htm6 s2 需唔需要再加subwoofer同埋後置?
B&w 603s2+htm6s2+asw610xp+後置606s2如何?🤔未計擴大機就三皮幾
會唔會同soundbar差好遠?本身諗住a7000+sw5+rs5 但budget可以加
6系你有冇落場聽過? 我就覺得十分之難聽 如果有就冇問題, 最緊要你自己鐘意

sub唔需要買番b&w, 一皮野可不妨玩二手, 最近個市場JL十吋同雷鳴15吋都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞