Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
點解price見到q930b既最平既行貨價可以同水價差唔多?
新手想問,佢個後置咩情況會用到?

睇戲一定有,咁睇電視聽歌睇波呢?
普通2.1
叫好過普通電視喇叭
就算得雙聲道輸入 可以set surround mode / adaptive mode
所有聲道出聲增加包圍感
睇戲打機有feel其實至少5.1 起跳…
最平Q600B+ 後置 可以做到5.1 (其實已經5.1.2)
你睇下出面清貨價幾銀
Q600B個兩隻後置好細隻
搵到電制就得
擺sofa 兩邊都夠曬用
咁S217
擺到sub wonder 咪 q700/800b
唔買後置
一條最勁係Ambeo max
睇你筆直啦
denon s517 大舖都係賣二千六
係咪唔賺錢
Thanks Ching
幾鍾意有巴打提過既Denon s217 s517
但唔係好知夾唔夾到部電視
我電視係LG 55QNED81CQA
主要睇netflix 玩ps5同聽歌
其實出唔出到Dolby Atmos係咪主要睇個source
唔關我部電視事?
推一推求答案
TV
聲音>>進階設定>>數碼聲音輸出>>自動/通過
聲音>>進階設定>>eARC支援>>開

其實出唔出到Dolby Atmos係咪主要睇個source
要睇條片有冇Dolby Atmos
Ching打機係電腦定電視
Razer 個soundbar都細細舊,仲有subwoofer
唔知岩唔岩你
好似都係千幾2000左右
應該岩你budget
所以去啲大鋪同啲sales一提話想睇S517就面都黑埋lol
試過s517 都幾啱心水
如果想聽多一兩款差唔多budget嘅有冇咩推介
清貨 可能無咩佣
直頭出埋啲陰招搞到試唔到咁滯
例如放個subwoofer放到老年咁遠不停斷線又幾乎聽唔到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞