Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
sor, 原來 5.0都support atmos
想問下 dht-s517同 jbl bar 5.0 邊個會好d
電視用罪大 X80K 50X80K
請問q800b 加 rear 係咪最好就係9500?仲有冇其他選擇?
想請教燒牛拎去原廠整係咪會好貴

之前領域有bar 1300 水, 而家都賣哂
有Sub 梗係517 啦效果好啦
啱啱見rtings有jbl bar 1300x評價, 有冇人有insider講下幾分?
好奇幾多人真係會為咗日日睇review而課金
我都覺最多買野之前參考吓, 但影音有幾可會買
岩岩裝好q800b ,已開q symphony想問一下係唔係乜都唔洗設定,就咁開spacefit sound 就ok?
有無開netflix試下點燈atmos?
小弟想入門試下soundbar ,$2000以下有冇咩推介?
見到天龍支S316好似唔差咁。電視係Samsung QN90B, 求各大大比啲意見
啱啱買咗豐澤JBL bar 5.0 $1380
唔係好明,點先試到
開Netflix 揀有Atmos 既戲
Sound bar display會走馬燈Dolby Atmos
係咪值得推介
體驗如何?

仲考慮緊特價JBL vs Sonos Beam vs Samsung S61B
1380 唔駛諗咁多
屋企有Sonos X IKEA既speaker可以sync 所以想睇下Sonos d soundbar
但比起Samsung好似性價比麻麻
呢度 一開始就講
CP王一家係三星
有牌子信仰 / 有拆開曬後置 subwoofer逐隻買 就預咗貴
有咩牌子對比Samsung唔係性價比麻麻
幾千蚊成套咁多件畀哂你
用開幾舊水Sony 咁呢隻好好多嘅
淨係試咗幾十秒 聽日先送貨過嚟
咸生個q800優惠仲有冇?
聽日去太古睇睇先
想買Sony A95K電視
但見評分 Samsung 990C最好
但咁配會唔會太on9
定係Sony電視就用番Sony soundbar會比較好?
samsung S系隻sub W510係咪冇得獨立買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞