Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
想入b&w家庭影院 budget 30000有冇推介?砌5.1聲道夠唔夠?
3 萬淨係喇叭?
全部包晒,budget 就3萬
咁就抆
前606s2 $5,500
中HTM6 $4000
後607 s2 4400
Sub ASW 610 $5,500
已經近兩萬
得返萬零蚊買AVR 同買線
Thx
真係情有獨鍾 B&W 試下去avlife一套咁買埋機
有無得R 到咩折/ 著數
問題係第一次買唔識買擴大機唔知邊部好
1萬就 denon x3900 / 4800 啦
建議 x4800
b&w 唔算好易推
但有機會out 筆
用緊yas209 值唔值得換 s217,想要全景聲
post #3
唔值得, 咁換只係自high, s217個atmos除左比你望到著燈果幾隻字之外完全冇意義
唔去, 千幾蚊果時就抵, 成3k唔會買佢
之前5.0做千幾姐
5.1有咩?
你岩, 之前特價係5.0, 不過jbl 5.1都係冇atmos, 佢既優勢係真無線後置同10吋SUB, 睇番依家samsung低階3.1.2仲要平幾百, 之後都仲可以加後置, 所以睇你自己要唔要玩埋atmos
首先要考慮既係你只係睇戲定係想一套聽埋歌? 如果只係睇戲既話簡單好多, 5.1的話絕對夠, 加埋天空聲道都冇問題

如果要聽埋歌的話個人唔推薦低階b&w, 7系叫可以聽不過好睇個人口味, 因為d聲都幾偏下, b&w 6系個價可以買到比佢更好既喇叭, 你係試聽過晒之後簡b&w既? evo 4.1, focal 906有冇比較過?
唔該巴打, 睇黎儲下錢要隻高階d
jbl1300 / ambeo max大家點睇
Soundbar 駁projector 一係冇聲一係冇畫面,唔知點解決
有真後置
又有咁大隻10 吋sub
一定係JBL
兩邊咩型號
Optoma khd38+ 同 denon s517
想入Sony Soundbar,

HT-A5000 + SW3

點知個低音擺地下太高,電視櫃下留不足40cm

想問HT-A7000是否適合?
定係接受HT-A5000更明智?
想問下 細房soundbar好 定左右speaker算
用緊X90K 個內置喇叭好差下
Denon s517 豐賊賣緊$2646
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞