Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
Q700b or s517
Q990B而家算唔算抵買
右多2-3舊 有隻edifier B700, 睇spec 好似勁好多, 定都係Q700B/S517好少少
想問下咁多位師兄 polk Audio magnifi max ax sr 入門玩下ok嗎?
豐澤咪豐澤
應該係賣哂
前幾日online shop仲見到樓上講嗰個價錢
想問下大家 買左音sony電視 $2000樓下可以試邊隻 出到dolby 想入門玩下先
準備入bar1300x行貨 但係見後置好細舊會唔會差過a7000+sw5+rs5?bar1300x後置同sw5有冇得比較?
$2000 買到全新 罪大 HTG700
好似好抵

定同一個筆值 買另一組?
denon s217

如果裝到sub 就買denon s517
行貨好似冇x, 得10寸
冇聽過有人話JBL後置唔夠聲, 反而有人話samsung後置default太細聲
有冇人試左JBL 1300覺得點?
佢水貨$12000我有d興趣
同行貨bar 1000同價
有12吋行貨 係av life無賣 出面有12吋行
s217同jbl bar 5.0比邊隻好D?
差唔多,2000蚊無乜太大分別
Samsung q990b我試聽過仲差過bar1000
990 點解啲評價差咁遠既? 有啲又話你知好應聲 有啲又話無聲
定啱啱試既戲大家唔同
覺得990b好應該冇試過勁嘢始終一分錢一分貨
990b低音冇感覺,後置喇叭又細聲同埋睇過物料好cheap似塑膠玩具 同sony冇得比較
係放sofa後 我都係想買
但單位細怕嘈到隔離

有無師兄分享下
而家bar 1300有行貨應該有地方可以試?
始終soundbar自己鍾意個聲就好
btw見過唔少人都話samsung q990b音場係soundbar最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞