Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
通常d大陸唱k機都係內置mixer wor, 要玩唱k system, 你得4k買最低階既jbl mixer未計mic都差唔多用晒budget

你依個價直接買一套內置mixer既唱k機+有aux in既soundbar算吧啦
1000蚊係有聲出既level, 鐘意邊個樣就買邊隻
好,唔該哂

試緊玩雙機streamer, server side用pcp with custom kernal, player side用pcp with camilladsp經i2s出dac, 因為窮撚得一部lps 5v3a要出兩部機, 要underclock先至勉強唔under voltage

test下單機同雙機既分別先
16 吋 邊隻喇叭
打到五癆七傷
我剛剛五用頭係84xx 面價 + 每1000減100,”操作” 後實付 76xx。

之前睇在Sogo既咸生好多時一定既95折,睇信用卡加上去囉
明白,謝謝

佢啲set 好既跟機喇叭來既
咁 original 既Ambeo 表現真係最好?
Rtings 話 Sonos Arc 好啲
如果你完全無位擺後置同sub 就最好佢
擺到 : 都係買返三星啦
各位師兄,小弟岩岩入門買左枝Denon S217,見佢有埋內置woofer,慳啲位,聲聽落唔錯咁,有冇咩評價
budget
屋幾大
聽開d 乜或者睇開d 乜
之前有無買i其他音響
巴打已經入左手, 唔係應該你比評價咩
買左啦,係AVlife買,$1480減多$50。
廳就200尺左右。新入門,唔係好識
新手聽落唔錯咁,睇吓其他用家點睇點評價
我有曬 denon s217, s517
Sonos arc 同beam

間房/廳愈細愈聽到個效果
支野唔駛過2000蚊已經算最好的soundbar
你可以試下播下NETFLIX 睇下電視聲同SOUNDBAR 聲有乜分別

問多一條,你電視是邊個形號
好,試下先,電視係Samsung 50寸QN90B
可以試NETFLIX 有F9 d 飛車聲會有明顯分別
arc 是否大勝
我覺得s517既性價比最高
Arc同beam冇sub好差好遠,Arc比beam多大約10-15%野聽,但係一部價錢

最重要係netflix唔夠多atmos content
所以呢一刻有少少覺得得物無所用

屋企人就好鐘意用黎播歌聽
Samsung 對後置SWA-9500 條電線咁短..... 正常屋企好難梳化後面有兩個插蘇arm位... 又要走出去買條長既8字線
Channel 數目都差咁遠 唔使問啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞