Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
擺位唔平均可以一戰
仲有最好加埋佢隻sub
隻sub意思係Sw5?
有筆直就梗係直上SW5
X2600H,入門5.1.2,玩到atmos,千8都幾抵玩,買咗番嚟唔啱,千五都好易放番出去
加套入門5.1
真係1 萬都唔使
係, 個人認為冇sub既surround system都唔會有好好既表現
領域冇得訂咩?
如果你對audio system完全冇任何idea的話, 最簡單tb一套買晒
抵就一定上代抵d, 不過問得我都會答有新買新, 支援既期限會長d, 同埋有d software bug佢會新一代hidden fix左
係, budget唔係問題差少少就上埋q800b, 因為soundbar冇得reuse, 一買就買到budget內最高階既型號會比較好, 例如q600b同q700b雖然只差一級, 但係processing power已經有分別, q600b睇atmos content唔少人report有stuttering, q700b就冇事, 依d睇spec唔會知
最後AV生命 買左q800b
好似聽日就到貨
睇左巴打comment 即刻去左馬
以依個價錢黎講唔ok, 連sub都冇 又唔似sonos咁有一個完整既ecosystem 加埋信仰既話先ok
你買q800b+後置一set right? 依套4千幾都抵玩, 如果q930b仲有5千幾的話都係一個好選擇
無加後置 買左3000尾
後置重唔重要?
重要呀, 如果放到就加埋吧, 最平應該做過4080, 之後冇左商場優惠4480, 睇下仲有冇依個package

剩bar同依個package只係差幾百蚊, 隻後置獨立買要差唔多2千銀架
s517抵, 如果長期做到依個價, 入門完全可以唔使諗其他
另外我月頭上過sound united, d熱門既item已經比人搶晒, 例如850d4, 馬仔sr8015依d
咁我諗佢無呢個set了 尋日睇都唔見
另外讚一讚audio visual master, 琴日朝早message佢地買d accessories, 覆得好快之餘, 貨都即日寄出, 夜晚番去屋企已經收到
睇單打番去問, 如果有既話加錢, avlife可以問sales拎靚價/offer的
原來可以咁玩
試咗JBL bar1300
呢條掂
睇中既巴打可以去馬

試投影機試埋條新sound bar
JBL1300 好掂
有無用緊Q800B+ Sony TV既用家一開Youtube 片要等幾秒先有聲?
同埋條霸同電視個音量唔一致(電視13,聲霸11咁)?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞