Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
可惜嘅係1300x 未必咁快出 出都係8 9月嘅事
水貨1300x 又好似無chromecast 同 大陸版
係, 買對nearfield喇叭, 音質都比soundbar好
香港水貨未必係大陸版, 美版都係100-240V, universal voltage
s217最新特價唔使1000, 唔使再問1000以下要買咩
咩係rattle?
rattle:
to create a rattling sound by shaking or striking
我四隻都無事喎
我四隻都無事喎
咁你冇事咪繼續用 有人report有咁既問題我咪suggest番比其他巴打知 其實你d reply想achieve咩
震到咁係佢隻野壞左渣嘛?
新手唔識,想買入門soundbar 1k 夠唔夠用?
又唔一定, signal同喇叭本身construction有問題都會發生咁既情況, 特別係依d低價既喇叭會出現我又覺得唔太奇怪, 始終聲音都係靠震動產生

睇teardown就會見到佢本體入面冇吸震既物料, 雖然咁細隻單元理論上唔會produce到咩大幅度既震動, 同埋symfonisk有port, 都話唔定係port noise
依家可以答夠用了 不過唔知個價會唔會長期做呢, 定係賣晒陳列品就冇
無聊諗到,後置咁近耳仔,
使唔使校返細聲啲
定一早預設比前面左右細聲?
AVR 會cal 距離自己set 音壓, sound bar system 就自己個人聽感啦, 大過頭咪set 返細啲

就黎有得睇喇
邊度做緊唔洗1000
我地依度已經有巴打用緊, 同埋有咩野需要睇佢片先知
sound united大減價清陳列品
Bose 900+bass vs
sennheiser ambeo plus + bass, 點簡好?
其實soundbar 陳列品買唔買得過
有保OK呀, 反正用下用下就會想換
ambeo plus既好處係可以配其他sub, 入門一隻5千令蚊既12吋都已經可以屌打晒soundbar所有subwoofer

本體channel一樣, bose既低頻同整體感覺會明亮一d, 可以去試聽下
見到theclub做緊930B $4880
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞