Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
S 巴買左乜?怪獸線?
問過無哂4480 package
我無
403面網 成日唔清好多塵 冇眼屎乾淨盲
rip, 依個package抵玩, 如果冇晒直上5千令既q930b都還可以,同依家q800b+9500s同一個價
點解會有兩個音量?你開左cec,audio device簡左hdmi之後,控制電視音量會等於控制soundbar音量,唔會兩邊同時出聲。

如果解決唔到都係老方法reset晒重新set過
聽你介紹淘左塊板墊高隻sub仔, 今晚可以聽下有咩分別
係好奇怪,我琴晚最終都reset左,今日再試試有無問題先。

另外大家平時聽歌得2.0果陣就用standard mode, 睇戲就手動轉做surround mode?
Standard mode 會唔會出到5.1既效果?
standard mode係跟source, 你source有幾多channel佢就出幾多channel
想問下S800同Q700會唔會差好遠?因為客廳唔太大偏向用S800係咪好啲?
想問吓意見
就入伙 300左右一房
想買部sony 55’ 想問
A80K 應該好過X90K?

另外soundbar想先一條過
Budget 8k內?
幾年後換樓先加sub同surround
有冇咩好介紹
唔係好想Sony配Samsung
5250入手Q930B,有埋官方後置架
配LG B1用咗一週,完全冇問題,開心使用中
仲可以開環繞聲玩王國之淚

不過可惜LG出唔到DTS
Q>S, 除非完全唔夠位放
電視去電視POST問會好D

sonos arc可以考慮, 之後加sub同surround, 不過當然推薦一入就成套, 8k可以買到samsung旗艦了, 同單一支bar既表現差好遠
switch得5.1好落後
其實依家fb起勢落廣告果間尖沙咀sound united 個價係唔係陳列品價
咁Q700B同Q800B又點揀?
梗係 越多channel 越好
想請問下而家2k budget係咪仲係S217最好 放唔落Subwoofer
我覺得係
用左s216 2年幾無投訴, 而家217 好似重要減價, 1600有找, 好抵
今日終於忍唔住做特價買左Bar 1000….
師兄好正👍🏼
幾錢呀
11000(行) 
比之前平左1k喎
Enjoy!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞