Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
想請問如果budget $10k-15k, jbl 1300x 同samsung q990c 邊隻會比較好?想用嚟夾LG C3, 睇劇睇戲
低音一定JBL 贏曬,12 吋
但surround 效果就要自己試下邊隻討喜
好睇你對低頻既要求有幾高, 另外JBL有真無線後置, 都係一個unique既賣點
去試聽下先,
2條都一定無死, 但口味既野就一定要試聽先得
我本身都預左買990b, 但一聽完jbl就返唔到轉頭
無線sub多數都係BT/wifi
想問下巴打 Q800B 同Q700B
差千幾係咪應該直接Q800B?
但我都係YouTube 聽歌 同睇dis+ / Netflix
Q800B而家 $5000 有找幾吸引
唔推薦, 除左音色上既改變之外, 完全唔係一個升級, 有心機又有空間既話砌喇叭setup吧
AT5000? A5000?

有SONY依4個字同抵玩係完全唔會拉得埋一齊
咁質素算ok?
睇戲同聽歌都要的話, 第一樣野係要加budget 你如果完全冇任何idea的話可以去試下喇叭先, 同soundbar比較一下你就會明白佢地stereo performance既距離, 聽唔出的話都冇問題, 即係對你黎講用番soundbar都夠用

如果目標係買喇叭, 第一件事你要試多d喇叭先, 然後決定你鐘意既音色, 之後先再跟番LR喇叭砌一套setup, 包括其他喇叭同埋amp
兩老屋企用razer leviathan, 有聲出only, 冇任何野值得推薦
confirm咩? 佢係有front speaker mode, upmix完之後最多都係將個前場拉闊左
推一推
今代都係software既改變, hardware上冇升級

我自己完全唔推薦造會limit擺裝備既電視櫃, 就咁用地櫃最好, 見到果d限制左電視size既櫃我會想拆左佢
BT就怕怕
我買咗 denon home 250
用BT connect 電話或電腦都會嚴重delay
豐澤JBL 5.1 HKD 2980 好似好底屌
新手入坑買唔買好
我見q930c都只係貴幾百,但q930b就送stand,如果hardware冇變係咪都係買q930b抵d?
想問吓有冇人屋企有裝karaoke 嘅經驗(裝係屋企廳到),有冇推薦🙏🏻🙏🏻
Denon home 用Wi-Fi 聽串流還可以
個AUX都一樣有delay
$5000 Q930B都買到
如果仲有貨
請問Sony At9可以一戰嗎?
上年年尾有留意過,啲人講到黑科技咁
一排無睇見佢落到9字頭
打錯,應該係ht-a9
想問下邊度仲有5000
theclub見售罄
請問而家邊到有水貨jbl bar 1300x
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞