Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
想問用q800b既巴打,你地會開乜mode去睇戲,同埋係邊度set可以人聲出d
center level 較高D
Mr1 mk2 有無人用過 我想買個for pc用
無Atmos 可以set surround / adaptive
有Atmos 應該唔使set
人聲出啲
可以 center +1
同其他聲-1 去就
但唔好加太多
始終單元細
一加太多實拆聲

行貨15380$

大家揀水定行?

搞笑在 av life 係1300 10吋 sub 15380$
見到哩個價會有d懷疑係大陸版
雖然大陸版只係冇咗chromecast影響唔大
係 只係將條線轉左三腳
同樣大陸版水貨citylink 13999 仲要12吋
咁就諗唔到理由去av買
想買個細size soundbar, sonos beam 2 係咪算呢個size 裡面最好
X 都有? 12 吋sub wo
有啦 咁睇行貨都有啦
1300 有另一個price 水貨萬一左右
Beam2 ok既,但會唔會試佢低一級既Ray?
重有玩Sonos 唔可以只當佢係一條出聲既Speaker, 佢係一個平台來。
買得起都要試低一級
有貴買貴
我見仲有bose 600但好似不太好評
呢個size 我估冇乜選擇
唔試點知好唔好?
老實講,如果未夠班聽唔出分別,慳返d錢唔好?

PS:用緊Arc
無知一問,小弟想入手Q930B ,但想問問佢送果兩件後置喇叭點放好?掛梳化上兩邊角位,會唔會震到隔離屋投訴因為牆後係鄰居單位
其實一定會
唔好教咁大聲
咁用返佢支座地架呢?
個3 吋單元 震到隔離
我諗一對都唔止賣 萬幾蚊
咁其實用返座地架定掛牆少問題啲
Denon S217, JBL Bar 5.0 MultiBeam 邊個好d?諗住駁Panasonic 50寸電視機用
上牆都唔驚啦

又番左鄉下,會神隱幾日,不過今轉應該冇咩收獲,福岡依邊唔太多野好行
想問ching們如果2-3千筆直, 主要睇youtube/煲劇推介咩soundbar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞