Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(34)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
本身用緊Denon S517,要upgrade但無位長放後置,諗緊一係Bose 900,一係就AMBEO Plus又或者JBL 1300
放得落就JBL 1300
ching, 我都想問下s517既sub 夠唔夠力?
因為上網寫冇乜力水但其他同價位既sub又唔夠位放
想請教下邊度會有q990b試聽?
去AV LIFE
我放subwoofer嗰個得310..唔敢博呀
不過睇咗好多review見到佢後置有uplift 出Atmos真係好吸引
未去到打心口,但我覺得正常睇戲都有戲院40-50%,無得同其他10-12吋比,我自己用咗年半就無乜投訴,係個atmos唔夠
Sony A95k配邊款soundbar好
Budget 3-4k內
咁貴部電視配咁入門bar既?
無計
佢optical真係勁不滿
音量控制同tv remote 唔同步
如果你手多唔係tv remote較過聲就唔sync
有冇買左990b 巴打講下有冇connection issue
上網睇一班人又話有 搞唔掂 一D 又話冇野
諗緊買唔買b
Subwoofer dimensions (W x H x D):
305 x 440.4 x 305 mm / 12” x 17.3” x 12”

冇問題wor, 仲有0.5cm, 加上隻sub係down firing, 你make sure佢唔好郁就得
有戲院40-50%, 會唔會吹大左 s517隻sub得5吋單元, 我都幾肯定就咁同一對好少少既書架喇叭比已經輸左, 仲要話有戲院質素就真係多左了
HT係任何情況下都會比soundbar好, 問題係budget, 空間同埋你有冇能力&心機去setup套system
唔大, 除非你本身條線係好差街邊貨連shielding都冇, connector又雞, 咁換條正常既線會好d
想問下LG SN10Y 唔加rear
照睇dolby atmos 戲啲聲好唔好
後置對整體環繞音場既幫助比較大, 而如果後置都有upfiring driver, 例如9500s, 咁當然都會對atmos既呈現有幫助, 但係我記得lg既獨立後置都只係2.0, 所以加唔加都唔會對atmos有咩影響
q800b 同 q800c係咪冇分別?
屋企細咪得
Software 上調音加強咗
可能擺隻sub 埋牆角係會即刻大隻咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞