[D348-] 抗俄衛國 152: 巴赫姆特三面被包圍, but it still stands

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
先唔講個platform, 上載既人根本無人知係邊個.
信佢一成,雙目失明,中共d放風分明係幫俄羅斯spread propaganda。

只要俄羅斯撤出烏克蘭,戰爭就可以結束。

某程度上,進一步反映俄羅斯真係想搵位休整,regrouping。
特點:
所有片都好低清 480p
各種奇怪水印
冇來源
Follow 番俄羅斯無人船的PO

https://twitter.com/new27brigade/status/1624240655567585283?s=20&t=M49MyejqD057LGNnPPdY5A

War mapper都PO佐,咁可信性都幾高下。BTW,俄羅斯有我覺得唔奇,呢場係戰爭,為佐勝利大家一定都會用盡任何方法。
https://twitter.com/new27brigade/status/1624359794466496513?s=20&t=M49MyejqD057LGNnPPdY5A

今日又死破千。

加埋尋日空襲71枝俾人攔佐65枝,俄羅斯搵中共放無條件談判風,又係共產黨體系技倆:當戰局不利時,就想借談判,想爭取時間regrouping 同休整,

如果有談判誠意,俄羅斯主動撤出烏克蘭,戰爭就會結束。
佢要撤退, 根本唔需要談判, 直接撤走就得.
烏克蘭做得啱, 對呢個國家, 係一步都唔可以讓.
https://twitter.com/new27brigade/status/1624457255197474821?s=20&t=4lvzmCn6BI8nHKX8LWzEkQ

作為英籍香港人, 我只會俾一個問答: Challenge accepted

你要戰, 聯合王國奉陪到底!
傻瓜,係成個北約同歐盟參戰
推返去14 年邊界先會停戰。

但而家戰況開始無乜太大變動,唔知係咪防線收縮咗
烏克蘭係唔夠軍備進攻,而且冬季要抖抖
係俄軍玩l4d啫。而家要等坦克埋位。

btw,今次辛偉誠話訓練機師,算係叻返次
呢個時候有時驚有反效果
通過左就好囉,情報支援水平提升好多,而且一定包埋戰術調動,對住廢鐵洪流都唔駛驚
以俄佬軍工做唔到出黎架啦,應該係轉手畀左契弟,過多兩年契弟軍展就會見到
Google咗淨美國捐嘅標槍都有6500枝,加埋其他NATO成員國捐嘅應該有一超過一萬枝。再Google俄羅斯military power得出現役坦克總數少於3000。咁即後西方提供嘅先進反坦克武器可以消滅晒所有俄仔現役坦克幾倍。但點解烏黑蘭仲有俄羅斯坦克出現?
反坦克淨係用黎炸坦克架
敍利亞戰場成用黎炸步兵添啦
你啲華格納哎呀老竇無同你個油瓶仔講架
俄羅斯聲稱動員咗30萬人tim , 點解仲未踏平基輔
https://lihkg.com/thread/2865012/page/1
Giotto#70238
2. 烏克蘭呢啲三流窮國完全冇戰略價值
烏克蘭唔係台灣,美國唔會提供F16戰機,Apache直升機,M1A2坦克,愛國者防空導彈俾烏克蘭。烏克蘭內部其實有好多親俄份子,政局都唔係咁穩定。如果發生政變,呢啲武器隨時落入俄羅斯手中。

燈到咁樣都重不停留言
面皮幾多寸厚比左好多錢 同裝備個三流國家 打柒俄佬
你都唔信隣國啦
你都弱L智,100%命中嘅話你老母生左好多兄弟姊妹比你啦
呢個時候先好,澤仔支持度高,戰爭時期民情洶湧,反貪對象就算背後有利益集團都唔夠膽出手
又掉返轉講
美軍留係阿富汗俾塔利班既武器都先進過而家俾烏克蘭個d
個陣撤退急到連阿柏奇直升機都拎唔切走
唔想回5毛

坦克3000架
裝甲車6000架
仲有直升機同戰機未計

跟住俄狗由庫存同其他軍區攞車用又點計?
關你咩事呢毒撚
掉返轉諗 俄狗都幾萬架坦克 100萬韮菜兵
點解仲未贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞