[D348-] 抗俄衛國 152: 巴赫姆特三面被包圍, but it still stands

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
戇鳩仔做乜野呀? 學你攬住隻河童當寶?
你幾時入倉底陪佢

m1a2呢啲主要喺基輔一帶
反攻主力係豹2
正路都係咁.
問題係幾時送到, 同埋個後勤搞唔搞得掂.
咁多唔同款既武器, 後勤好吃力.
當有一條友馬上蒲頭狙擊(但純粹人身攻擊,語無倫次)果陣。果條友基本上100%係熱狗5毛。
講另一個話題
前面講到白俄進攻基輔
我個人覺得唔可行
一來白俄戰力同士氣比俄狗還不如
二來白俄政局本身就有壓力
如果國內兵力少左隨時俾人反枱
一旦攻擊烏克蘭又失敗好可能引發倒台
白俄完全無理由陪普京癲
https://youtu.be/QGvGxbywN-U

銀英傳某金毛: BAD, 難道我的勝利是敵人拱手相讓得來嗎?
最最現實問題:冇方法突襲
連接白俄&烏嘅公路一係已經cut咗 or 烏方自己塞死咗
公路外大範圍係沼澤
出入只有嗰幾個樽頸位,白俄要郁唔會快得過一個打緊仗嘅國家
仲有
烏軍係有輪換制度
休息中既士兵好多都係基輔
白俄真係打過去幾條命都唔夠死
仲未計白羅斯一參戰,一直想落場打好耐的波蘭亦同時入場的可能性
宜家unknown的係:俄烏其實各自有幾多能征慣戰,真係打得的精銳?

155海軍陸戰隊果d偽精銳就算9數啦,次次出場都折損過半被迫撤退
https://youtu.be/kzK1gl6UoM0

VDV 空降突襲,車屎花拉

舊年都仲有機會掂下塊地然後落地成盒,今年應該仲喺半空已經俾NASASMS,IRIS-T一個個變成空中的火球
傳統上黎講印度一定係俄羅斯嗰邊
好難講
俄狗真精銳應該已經出晒
烏克蘭目前都差唔多
問題係之前打咁耐損失左幾多
我地睇烏軍資訊講殺左幾多幾多俄狗
邊個師又要補炮灰
但係相對上烏軍戰損資料好少
無論係國際軍團定亞速營
損傷好少對外公佈
有死訊既多數係比較有名既外國士兵

不過烏軍人手問題係其次
目前主要問題都仲係裝備同彈藥
真係打到槍管炮管都打壞
呢d問題都會係歐美受訓人員同裝備回國參戰時改善

不過講真
好似烏俄呢d絞肉機
上到場好多時都係盡人事聽天命
神裝幾勁都係一個人
遇到子彈炮彈一樣會死
雙方都係不斷放人落前線互相消耗
通常都唔會好長命去變成所謂精銳
理論上好少變成精銳呢樣嘢,最多係變成老兵。

烏克蘭一開始就分佐比較低priorities 的國民警衛軍同正規部隊。而正規部隊比較精銳的係AZOV,特戰,空中突擊旅。照編制分的話,好似93旅呢類機步變精銳係異數(因為參與時間最長,由2014年開始打到宜家)。

俄羅斯編制上就比較求其,精銳程度“字面上”就睇有冇近衛或者精銳呢類牌頭。但喺戰場上呢d號稱精銳的表現真係好迷
神裝在身未必有用, 神裝在天先係保命符.

係佢眼中可能覺得自己嬴緊
70幾歲老人痴呆唔出奇
真實情況係點, 宜家除佐普京本人外, 相信冇人知.

可能痴呆, 可能俄羅斯國防部一直謊報戰情(佢唔接觸, 唔信internet, 只信FSB同國防部的匯報), 亦可能知道但自己保護下, 下意識地逃避緊現實(希特拉晚期情況).
全部睇曬

最好睇係第五代戰機, 空軍的部份,超好笑。
以而家布癲狗既行為
佢同1944年既希特拉愈黎愈似
係碉堡度只接收喜報
指揮住唔存在既師團
發佈錯誤又過時既戰術
又唔俾撤退保留實力

烏克蘭只要捱到mbt到就可以快速大反攻一野打爆入侵既蛾狗
其實北約都係睇住俄狗嚟加注,到北約爽手提供埋F-16同歐系戰機
就係反向證明俄狗準備 all-in
呢啲真係會有PTSD ,個種就嚟糧盡彈絕既恐懼同絕望感
呢啲只係建立於利益上既傳統係好容易被推翻
你見俄烏戰爭後俄軍瀨曬屎、印度佬即時放棄同俄佬簽訂既大筆軍售協議改為向歐美各國入貨,就知印度佬現在好明顯係玩中立兩邊都買啲,無奈既係以現時亞太地區既局勢又真係連美國佬都吹佢唔脹
第4近衞坦克師
因為現實唔係打機,打機唔會卡彈,槍管因不停射擊過熱導致槍械無法持續使用。

現實士兵亦唔係Leon S Kennedy,唔會癲到冇子彈就攞刀仔無雙Wagner Groups喪屍兵(BTW,Leon喺某部劇都出現過一段時間的ptsd,對喪屍殺極都殺唔完好失望,喺吧入面聽David Bowie隊apple juice )。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞